Sofralarımızda her mevsim kendisine yer bulan limon, turunç ailesinin yüksek C vitamini içeriğine sahip besleyici bir üyesi. Besleyici değeri sadece C vitaminden ibaret değil; B6 vitamini, bakır ve lif yönünden de zengin limonda kalsiyum, demir, riboflavin, potasyum ve magnezyum bulunuyor.
Bu şifalı meyveye mutfakta gereken yeri veriyor muyuz diye düşününce aslında hep elimizin altında bulundurduğumuzu ama genellikle başka yiyecek ve içecekleri çeşnilendirmek amacıyla kullandığımızı görürüz. Limon suyuyla salatalarımızı çeşnilendirir, çorbamızın şifasına şifa katar, çayımızı ve suyumuzu zenginleştiririz. Kısaca ona hep yardımcı bir rol veririz.
Limon kabuğunu yenebilir hale getiren limon turşusu, Cezayir mutfağının dünyaya armağanı. Tuz ve baharatlarla saklanan limon, et, balık ve tavuk yemeklerinin, bulgur ve pirinç pilavının ve kuskusun yanında iştah açıcı ve ferahlatıcı bir garnitür olarak kullanılıyor. Limon turşusunu tüketmenin bir diğer yolu, salataların içine doğramak. Salatalarla kullanıldığında limon turşusunun suyu, salata sosu işlevini de görüyor.
Limonun başrolde olduğu en yaygın içecek olan limonatayı salatalıkla hazırlamayı denemiş miydiniz? Nane aromasını sert bulanlar için salatalık, limonataya gerekli ferahlığı veriyor. Çocukların limonatayı salatalıkla beğenerek tükettiklerini belirtmeden geçmeyelim.
Salatalıklı Limonata Tarifi Burada
Limonun hem suyunun hem de kabuğunun kullanıldığı bu kapkek tarifi, hafif tatlıları sevenleri memnun edecek türden.
Limon kabuğu rendesi, kek ve kurabiyelere, sütlü tatlılara çok yakışır, yiyeceklerin tadını güçlendirdiği gibi hoş bir koku verir. Limon kabuğu rendesi ekleyerek yapacağınız bir kek, sıradan olmanın ötesine geçecek ve severek yenilecektir.