HABER

Lise mezunu memur alımı ne zaman olacak?

Lise mezunu memur alımı ne zaman olacak merak ediliyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuruda, lise mezunu memur alımının da olacağı ilgililere duyuruldu.

Lise mezunu memur alımı ne zaman olacak?

Lise mezunu memur alımı olup olmayacağı merak ediliyor. Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü'nden (CTE) Ağustos ayında yapılan duyuruda çeşitli eğitim seviyelerinden personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bu alanda çalışmayı düşünenler bu günlerde lise mezunu memur alımı ne zaman yapılacak sorusuna yanıt aramaya başladı. Personel alımı için başvuruları kaçırmak istemeyen vatandaşlar kontrolü elden bırakmadan takiplerini sürdürüyorlar. CTE sözleşmeli lise mezunu memur alımı konusunda detayları sizler için derledik. Haberimizden lise mezunu memur alımı ne zaman sorusunun yanıtını, başvuru için gereken şartları öğrenebilirsiniz.

LİSE MEZUNU MEMUR ALIMI NE ZAMAN VE NEREDEN YAPILACAK?

CTE tarafından yapılacak personel alımı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Başvuru süreci Kurban Bayramı sonrasında başlayacak. İlgilenen adaylar 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai bitimi saatine kadar lise mezunu memur alımı için başvuru yapabilecekler. Sınava katılacak adaylar Adalet Komisyonu Başkanlıklarından veya Bakanlık internet sitesinden temin edecekleri EK-1 başvuru formunu doldurup, öğrenim belgesi ve sınav sonuç belgeseinin aslı veya bilgisayar çıktısı yahut komisyon başkanlığınca onaylı örneği ile birlikte başvuru süresince ilgili Adalet Komisyonu Başkanlığı ya da mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvuracaklar. Öte yandan doğrudan posta yoluyla yapılacak başvurular ise kabul edilmeyecek. Başvurulara ilişkin evrak; masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına ivedi gönderilecektir. Usulüne uygun olarak başvuru süresi içinde mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına başvuran ve APS masrafını da ödemek suretiyle evrakını teslim eden adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar bir unvan için sadece bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığının yapacağı sınava başvurabileceklerdir. Aynı unvan için birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi yerleştirme işlemleri yapılmayacaktır. Öte yandan adaylar farklı unvanlara ilişkin personel istihdamına yönelik diğer ilanda aranan şartları taşımaları halinde; ayrı ayrı bu unvanlar için de aynı veya farklı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığına başvuru yapabileceklerdir.

KAÇ KİŞİ ALINACAK?

CTE sözleşmeli personel alımında kaç kişi alınacağı da merak edilen bir diğer konu olarak dikkat çekiyor. Bu alımlarda; 3 bin 258 sözleşmeli infaz ve koruma memuru, 201 ceza infaz katibi, 63 sağlık memuru, 49 teknisyen, 121 şoför, 14 aşçı, 15 kaloriferci olmak üzere toplamda 3 bin 721 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu pozisyonlara yerleşmek isteyenlerin, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2014 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2014 KPSSP94'ten 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR İÇİN ARANAN GENEL ŞARTLAR

*Türk Vatandaşı olmak,
*Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
*Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak
*Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
*Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
*Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,
*Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş,
*Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

SÖZLEŞMELİ İNFAZ VE KORUMA MEMURLUĞU İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

*En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
*Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 27 Eylül 2016 itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS- 2016 ve 2014) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak,
*Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak,
*Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak.

SÖZLEŞMELİ KATİP İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

*Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak,
*Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.
*Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak,
*Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki
kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

Meslek liselerinin hemşirelik, toplum sağlığı veya acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olmak ya da bu bölümlerin lisans veya önlisans programlarından mezun olmak.

SÖZLEŞMELİ ŞOFÖR İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

*En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
*E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

*En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak,
*Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

SÖZLEŞMELİ AŞÇI VE KALORİFERCİ İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

*En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
*Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler