Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bu yıl birincisini düzenlediği Liseler Arası Bilgisayar Olimpiyatı yapıldı. Olimpiyata 6 farklı ilden 33 öğrenci katıldı. Turgut Özal Üniversitesi Hasan Tanık Kampüsü’nde gerçekleşen olimpiyatta ilk 10’a giren öğrencilerden 7’sine 250 TL’lik mansiyon ödülü verildi. Olimpiyatta 3’üncü olan Burak Buğrul 1000 TL, 2’nci olan Alperen Yakut 1500 TL’lik ödülü almaya hak kazanırken, 1’nci olan Yusuf Hakan Kalaycı da 2000 TL’lik ödülün sahibi oldu.
Ödül töreni öncesi söz alan Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, teknoloji öncesi ve sonrası dönem ile ilgili açıklama yaptı. 19. yy’ın sonlarında Amerika Birleşik Devleti’nde bir patent enstitüsü başkanının 'Her şey icat edildi, icat edilecek bir şey kalmadı' dediğini aktaran Prof. Dr. Kösecik, yine Amerika başkanlarından birinin telefonun icat edilmesi ile ilgili, 'Güzel bir icat, ama insanlar bunu neden kullansınlar ki? Tahmin etmiyorum' dediğini ifade etti. 1970’li yıllarda bir bilgisayar şirketi yöneticisinin 'Bilgisayar üretildi, fakat insanların kişisel olarak evlerinde bilgisayar kullanmaları ile ilgili pek bir sebep görmüyorum' dediğini belirten Prof. Dr. Kösecik, yine 1940’lı yıllarda bir şirket yöneticisinin 'Evet bilgisayar olacaktır, fakat olsa olsa dünyada 5 tane olur' diye konuştuğunu ifade ederek, günümüzde bilgisayarların ve cep telefonlarının hayatın vazgeçilmez parçası haline geldiğini kaydetti.
Bu icatların, teknoloji ve bu teknolojiden maksimum seviyede yararlanan mühendisler sayesinde olacağını belirten Prof. Dr. Kösecik, Turgut Özal Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana ülkenin uluslararası anlamda gelişmesine katkı sağlama amacı taşıyarak ve çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğu bilinci ve sorumluluğuyla hareket ettiğini vurguladı. Düzenlenen bilgisayar olimpiyatının bu bilincin bir yansıması ve parçası olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kösecik, olimpiyata katılan gençlerin daha nice icatlarla karşılaşacağını ve yapılacak bu icatların sahiplerinin kendileri olabileceğini belirtti.
Ödül töreninde söz alan Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Olimpiyat Jüri Başkanı Doç. Dr. Ünal Göktaş ise gerçekleşen olimpiyatın katılımcıları ile ilgili teknik bilgiler verdi. Önce 58 öğrencinin başvuruda bulunduğunu ve yapılan ön eleme sonucu bu sayının 44 olduğunu belirten Doç. Dr. Göktaş, sınava 6 farklı ilden 33 öğrenicinin katıldığını kaydetti. Düzenledikleri olimpiyatın bu yıl ilk olduğunu ve kazandıkları tecrübe ile ileriki yıllarda daha geniş katılım ve daha geniş organizasyonlarla bilgisayar olimpiyatlarını gerçekleştireceklerini ifade eden Doç. Dr. Göktaş, daha ileri yıllarda bu yarışmaya uluslararası bir boyut kazandırma hedeflerinin de olduğunu söyledi. Şubat ayında gerçekleşecek American Mathematics Contest adlı matematik yarışmasına Turgut Özal Üniversitesi olarak ev sahipliği yapacaklarını kaydeden Göktaş, katılımlarından dolayı öğrencilere ve olimpiyata katkı sunan Üniversite Yönetimi’ne ve mensuplarına teşekkür etti.
Ödül törenine Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kösecik ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ünal Göktaş’ın yanı sıra Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmail Avcıbaş, Yrd. Doç. Dr. Farid Rajabli, Yrd. Doç. Dr. Yıldıray Yalman, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Burak Güldoğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Özsolak ile öğretmenler ve öğrenciler iştirak etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz