HABER

Lösemili Sibel'in tedavi için 42. seferi

SAMSUN (İHA) - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Ünitesi'nde 42 haftadır tedavi gören 10 yaşındaki Sibel Aksu, 378 saat yol kat etmek zorunda kaldı.

Ordu'nun Aybastı İlçesi Beştam Köyü'nde oturan Aksu ailesinin kızları Sibel, 2005 yılında lösemi hastalığına yakalandı. Yeşil kartlı Sibel, haftada yaklaşık bir saat süren ilaç tedavisi için gidiş-dönüş 9 saat yol kat etti. Anne Şakire Aksu, kızının 2005 yılında lösemiye yakalandığını belirterek, "OMÜ Tıp Fakültesi'ne gelmek için sabah saat 08.00'de yola çıkıyoruz. 4.5 saatlik yolculuğun ardından bir saat süren tedaviye giriyoruz. Samsun'dan ilçemize son araç saat 15.00'te kalkıyor. O araca yetişip köyümüze dönüyoruz. Bazen tahliller tutmuyor tedavi gecikiyor, o zaman da Samsun'da kalmak zorunda kalıyoruz. Kızımın sağlığına kavuşması için mücadele veriyoruz" dedi.

Eşinin inşaatlarda çalıştığını, sosyal güvenceleri olmadığını, Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği olmasa tedavilerini sürdürmek için hastaneye gelmelerinin imkansız olduğunu kaydeden Şakire Aksu, "Hastaneyle imzalanan ilk protokole göre tedavi sürecinin yarısı bitti. Protokol bittiğinde tedavinin başka bir süreci başlayacak. Bazen yaşadığımız zorlukları görünce gözlerim kararıyor, ama kızımın hayatta kalabilmesi için buna mecburum. Bu engelleri aşmak zorundayız" diye konuştu.

Bu arada Samsun Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği, bin bir güçlükle kızlarını tedavi ettirmeye çalışan aileye giyecek yardımında bulundu. Hasta çocukların ailelerine maddi ve manevi destek veren derneğin gönüllüsü Kenan Öztürk, "Ben 1998 yılında oğlum Emrah'ı 11 yaşındayken bu hastalıktan kaybettim. Hayatımı lösemili çocukların hayatta kalması ve aynı acıları başka ailelerin yaşamamasına adadım. Sibel de benim oğlum gibi hasta. Annesiyle birlikte saatlerce yol kat edip, akşama evine dönmeye çalışıyor. Onlara yardımcı olmak boynumuzun borcu. Bu tür ailelerimize maddi ve manevi destek vermek zorundayız. Bu hastalığın tedavisi fakülte merkezli yerlerde yapılıyor. Aileler de çok büyük sıkıntılar çekiyor. Sibel ve diğer Sibeller'in yüzünü güldürmek hepimizin görevi" dedi.

En Çok Aranan Haberler