YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lösemiye karşı tek yürek oldular

Erkan Koleji, önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek, lösemili çocuklara umut oldu.

Lösemiye karşı tek yürek oldular

Erkan Koleji’nin İlköğretim, Ortaokul, Lise ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, lösemi (kan kanseri) hastası çocuklar için tek yürek oldular.

Lösemili çocuklar yararına okul bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenciler kendileri ve anneleri tarafından yapılan pastaları satışa sundular.

İlköğretim Müdürü Nazmiye Çabuk,Lise Müdürü Ahmey Ayyıldız ve ASML Müdürü Handan Menet ve Halkla İlişkiler Biriminin organize ettiği kermes, Erkan’ın diğer Eğitim Kurumlarının öğrencileri , öğretmen ve personelinin katılımıyla tam bir güç birliğine sahne oldu.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından da desteklenen kermes, okul bahçesinde gerçekleştirildi. Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının karşılanması noktasında LÖSEV tarafından ortaya konulan çalışmalara destek verilmesi amacıyla düzenlenen kermese yoğun ilgi gösterildi.

Anneler, mutfakta marifetlerini sergileyip, büyük bir özenle hazırlamış oldukları yiyecek ve içecekleri okula getirirken, öğrenciler de okul bahçesinde özel olarak hazırlanan stantlarda bu yiyecekleri, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra velilere satarak, lösemili ve kan hastası çocukların tedavisi için para topladı. Kermesten elde edilen gelirin de daha sonra LÖSEV’e bağışlanacağı kaydedildi.

‘Lösemiye Karşı Tek Yürek’ sloganı ile düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan Erkan Koleji Genel Eğitim Koordinatörü İzzettin Yüzçelik, eğitimin; aileden çevreye, çevreden topluma karşılıklı etkileşerek gelişen ve sürekliliği olan bir bütün olduğunu, bu bütünlüğün en yoğun yaşandığı temel süreç ise bireyin öğrenim hayatı olduğunu vurguladı.

Erkan Koleji olarak, geleceğin güvencesi olan çocuklara sadece eğitim vermekle kalmayıp, onları hayata da hazırlarken, bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile de toplumsal duyarlılıklarını arttırmaya çalıştıkları dile getiren Yüzçelik, kermesten elde edilen gelirin de lösemili ve kan hastası çocukların tedavisinin yanı sıra onların eğitimi için harcanacağını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler