YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lösev, Torbalı'da Lösemiyi Anlattı

LÖSEV’in İzmir yetkilileri, Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette, LÖSEV Sosyal...

Lösev, Torbalı'da Lösemiyi Anlattı

LÖSEV’in İzmir yetkilileri, Torbalı Ticaret Odası 80. Yıl İlköğretim Okulu’nu ziyaret ettiler. Ziyarette, LÖSEV Sosyal Hizmetler Sorumlusu Ceren Demirci lösemi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Öğrenciler, öğretmenler ve okul yöneticileri tarafından ilgiyle izlenen "Lösemi ve LÖSEV" konulu seminerde, hastalık tedavisi ve vakıf çalışmaları hakkında bilgi verildi. Bu hastalık hakkında verilen ilk seminere oldukça ilgili gösteren öğrenciler, sunumun ardından istedikleri sorulara da yanıt alma fırsatı buldular. 80. Yıl İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Ersin Altan, gerçekleştirilen program için Lösev vakfına ve tüm vakıf çalışanlarına teşekkür etti.

"SOSYAL FARKINDALIĞI ARTIRMAK İSTEDİK"

2-8 Kasım tarihleri arasındaki Lösemili Çocuklar Haftası etkinliği kapsamında düzenlenen program, 80. Yıl İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencilerine de verildi. Seminerde "Kanser ve lösemi nedir? Nasıl korunulabilir?" konuları anlatıldı. Düzenli olarak okullarda seminerler verdiklerini anlatan Sosyal Hizmetler Uzmanı Ceren Demirci, öğrencileri bilgilendirdiklerini ve aynı zamanda annelerin ürettiği hediyelik eşyaları gönüllü olan kişilerin aracılığıyla sattıklarını söyledi. Öğrencilerin dersler, sosyal faaliyetler, spor ve sanat kursları kadar sağlık konusunda da bilgi sahibi olmaları gerektiğine işaret eden Demirci, “Lösemi özellikle küçük yaştaki çocuklarımızın hayatını olumsuz etkileyen bir hastalık. Bu çocuklarımıza destek olmak, onların yaşamını kolaylaştırıp en azından manevi olarak yanlarında bulunmak hepimizin görevi. Bu nedenle öğrencilerimize yönelik bir seminer düzenleyerek bu konudaki sosyal farkındalığı artırmak istedik” dedi.

"DAHA ÇOK 2-5 YAŞ ÇOCUKLARDA GÖRÜLÜYOR"

Öğrencilere lösemi hakkında bilgi verildiğini, teşhis ve tedavi yöntemlerinin anlatıldığını belirten Demirci, öğrencilerin, hem küçük yaşta lösemi hastalığına yakalanan çocukların verdiği mücadele hakkında, hem de teşhis ve tedavi yöntemleri konusunda bilgi sahibi olduğunu kaydetti. Löseminin her yaşta görülmesine rağmen, daha çok 2-5 yaş arasında rastlandığını belirten Ceren Demirci, hastalığa, genetik bozulmalara yol açan ve günlük hayatta karşılaşılan kimyasal maddeler, gıdalardaki katkı maddeleri, bazı ilaçlar ve radyasyonun neden olduğunu, uzun süreli kemoterapi ve kemik iliği nakli ile tedavi edilebildiğini söyledi.

Demirci, şunları anlattı: “Tedavide kullanılan kemoterapi ilaçları, sadece kötü hücreleri değil vücudumuzdaki faydalı hücreleri de yok ediyor. Bu nedenle, çocukların saçları dökülebiliyor, ağızlarında, bağırsaklarında yaralar açılıp, halsizleşiyorlar. Enfeksiyonların oluşmasını önleyen savunma hücreleri de ilaçlarla yok edildiğinden vücut direnci yıkılıyor. En ufak bir mikrop tüm vücuda yayılıp ağır ateşli durumlara neden oluyor. Bu nedenle lösemili çocuklar etraflarındaki insanlardan, havadan, sudan mikrop almamak ve korunmak için maske takıyorlar. Bu nedenle onların lösemiye karşı verdikleri bu zorlu mücadeleyi anlayıp, destek olmalıyız.”

Express


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler