YURTHABER

Kahramanmaraş
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

LÖSEV'in "İyilikler Çarşısı" depremzedelerin hizmetinde

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfınca (LÖSEV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kurulan "İyilikler Çarşısı"nda hayırseverlerin bağışladığı yardım malzemeleri, afetzedelerin istifadesine sunuluyor.

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından çok sayıda sivil toplum kuruluşu, yaraların sarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin hemen ardından acil kriz masası kurup, afet bölgesine ulaştırmak üzere temel ihtiyaç ürünleri için çağrıda bulunan LÖSEV, depremden etkilenen tüm illere iyilik tırlarıyla yardım götürdü.

Bölgeden tahliye edilen 250'yi aşkın depremzede kanser hastası ve ailesine çeşitli illerde konaklama hizmeti veren vakıf, Ankara'daki Lösemili Çocuklar Köyü'nde 50 depremzede aileye kapılarını açtı. LÖSANTE Hastanesi de 100'e yakın depremzedeye ücretsiz sağlık hizmeti verdi.

Depremden etkilenen illerde çadır kent ve konteyner kent kuran LÖSEV, hayırseverlerin gönderdiği yardım malzemelerinin yer aldığı İyilikler Çarşısı'nda ise afetzedelerin ihtiyacını karşılıyor.

LÖSEV gönüllülerinin yanı sıra geçmişte lösemi tedavisi görüp iyileşen gençlerin de katkı sunduğu yardım faaliyetleri kapsamında konteyner kente gelemeyen hasta ve yakınlarına mobil destek veriliyor.

****"1 haftada 10 tır malzemeyle deprem bölgesine gittik"

LÖSEV yöneticisi Elif Koca, AA muhabirine, deprem felaketinin ardından 1 haftada 10 tır malzemeyle deprem bölgesine gittiklerini söyledi.

Koca, LÖSEV'in Kahramanmaraş'ta da konteyner kent kurduğunu dile getirerek, burada depremden etkilenen 24 hasta ve yakınına hizmet sunduklarını kaydetti.

Hayırseverlerin gönderdiği bağışları Kahramanmaraş'taki Sevgi ve Umut Evi'nde tasnif edip İyilikler Çarşısı'nda depremzedelere sunduklarını aktaran Koca, depremzedelerin buradan ihtiyacı olan ürünleri seçip aldığını ifade etti.

Koca, Kahramanmaraş'taki konteyner kette depremzede ailelerin çocukları için oyun alanı oluşturduklarını, bağışçıların gönderdiği oyuncakları çocuklara dağıttıklarını anlattı.

En Çok Aranan Haberler