HABER

LYS açıklandı! ÖSYM giriş sonuç sayfası için tıklayın... İşte 2017 LYS sonuçları

Ver nihayet LYS açıklandı. LYS kaçta açıklanacak soruları çokça sorulmaya başlamıştı. 2017 LYS sonuçları 8 Ağustos akşam saatlerinde açıklandı. Öğrenciler ÖSYM LYS sonuçları duyurusu için internet başındaydı. TEOG tercih sonuçlarının erken açıklanması LYS sonuçları için de acaba yaratmıştı. ÖSYM nihayet LYS sonuçlarını açıkladı. İşte LYS sonuçları ve ÖSYM giriş sonuç sayfası...

LYS açıklandı! ÖSYM giriş sonuç sayfası için tıklayın... İşte 2017 LYS sonuçları

ÖSYM nihayet LYS sonuçları için açıklama yaptı. Öğrenciler heyecan içerisinde hangi üniversiteyi kazandığını öğrenmek için internet başına geçti. LYS açıklanıyor mu sorusu sorulmaya devam ediyordu. LYS sonuçları dün saat 17.00'da mı açıklanacak merakı vardı. ÖSYM sonunda dün akşam LYS sonuçlarını açıkladı. İşte 2017 LYS sonuçları ve ÖSYM giriş sonuç sayfası...

Beklenen oldu, LYS sonuçları açıklandı. Tercih sonuçları, an itibariyle ÖSYM sonuç sorgulama sayfasında tüm adayların bilgisine sunuluyor. Beklendiği gibi, ÖSYM tüm tercih sonuçları için akşam saatlerini bekledi ve bu saatlerde LYS sonuçları ÖSYM'nin veri tabanının bulunduğu ÖSYM sonuç açıklama sisteminde yerini aldı.

2017 LYS SONUÇLARI

LYS sonuçları açıklandı, YÖK ve ÖSYM şu açıklamaları yaptı: Kesinlikle göz önünde bulundurulması gerekiyor.

1. Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkânı sunacaklardır.

  1. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
  2. Elektronik kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

Sınav merkezi sonuçları açıklamadan internet üzerinden başvurular yapılamayacaktır

4. Elektronik kayıt tarihleri, ÖSYM yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacaktır,

  1. Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.
  2. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

LYS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN İLAN EDİLDİ?

Diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi LYS tercih sonuçları da ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden yapılacak. Söz konusu sayfaya aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz. Sonuç sistemi LYS sonuçları ile güncellendiğinde T.C. kimlik numarası ve ekrandaki güvenlik kodu ile hangi üniversiteye yerleştirildiğinizi öğrenebilirsiniz.

https://sonuc.osym.gov.tr/

LYS TERCİH SONUÇLARI

LYS sonuçları için ÖSYM son dakika duyurusu yapmıştı. LYS sonuçları 8 Ağustos'ta yani bugün açıklanacak. Daha önce, 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilere açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında öğrenciler tarafından yapılan tercihlerin ardından açıklandı. 29 Temmuz günü ise LYS tercih sonuçları beklemeye başlanacak ve ardından da tüm bu süreç tamamına erecek. LYS ve YGS yerleştirme puanları, yükseköğretim programları, söz konusu programların kontenjanları ve koşulları göz önüne alınarak adaylar tercih listelerinden bir bölüme yerleştirilecekler.

Merkezî yerleştirme işleminde bir programa kesin kayıt hakkı kazananların belirlenmesinde aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır. Eğer adayların yerleştirme puanları eşitse ilgili YGS/LYS puanı büyük olana, bu puanları da eşitse YGS/LYS puanında ağırlığı en büyük olan testin ham puanı büyük olana (ağırlığı en büyük iki test varsa bunların ham puanlarının toplamı büyük olana) öncelik verilecektir. Eşitlik sürdüğü takdirde söz konusu yükseköğretim programını daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

BURSLULUK ŞARTLARINA DİKKAT

Üniversitelerin; bursluluk şartı ve eğitim dili önemli. Erasmus- Farabi gibi olanaklarla farklı kapılar açılabilir. ÖSYM bursu dışında farklı alanlarda başarılı olanlara üniversiteler destek veriyor. Ayrıca burs imkânı bulamayanlar, özellikle vakıf üniversitelerinde derslerden kalan zamanlarında çalışarak bütçelerine katkıda bulunabilir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapıla caktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayar ak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılaca tır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr i nternet adresinde görülebilecek.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil) , Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecek.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Ek yerleştirme tercih ücreti 15,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınma yapacaktır .

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler