HABER

Maçka Demokrasi Parkı'nda kıyafetine karışılan kadın konuştu! Maçka Parkı nerede?

Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinden birinin Çağla Köse adlı kadına kıyafetini gerekçe olarak gösterip parktan çıkmasını istemesi ortalığı karıştırmıştı. Başından geçenleri anlatan 24 yaşındaki Çağla Köse, "Bana 'burada gezemezsin izin vermiyorum' dedi. Ben de 'sen kimsin buna karışıyorsun' dedim. olay oldu kavga çıktı. İnsanlar benim tarafımda durunca polis çağırdı" diye konuştu. Peki son günlerde adından sıkça bahsettiren Maçka Parkı nerede?

Maçka Demokrasi Parkı'nda kıyafetine karışılan kadın konuştu! Maçka Parkı nerede?

Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinden birinin bir kadına kıyafetini gerekçe olarak gösterip parktan çıkmasını istemesinin ardından kadın örgütleri, Maçka Demokrasi Parkı'nda protesto eylemi yaptı. 24 yaşındaki Çağla Kara ve arkadaşı Burcu Şentürk yaşadıklarını anlattı. Şişli Belediyesi bir açıklama yaparak olayı kınadıklarını bildirdi. Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinden birinin kıyafetini gerekçe olarak gösterip bir kadının parktan çıkmasını istemesi ortalığı karıştırmıştı. Başından geçenleri anlatan 24 yaşındaki Çağla Köse, "Bana 'burada gezemezsin izin vermiyorum' dedi. Ben de 'sen kimsin buna karışıyorsun' dedim. olay oldu kavga çıktı. İnsanlar benim tarafımda durunca polis çağırdı" diye konuştu. Peki son günlerde adından sıkça bahsettiren Maçka Parkı nerede?

MAÇKA PARKI (MAÇKA DEMOKRASİ PARKI)

Maçka Demokrasi Parkı,İstanbul'da bulunur. Parkta Ihlamur, Kavak, Gürgen, Kestane, Meşe, Akasya, Çınar, Şimşir, Kızılağaç, Ceviz ve Dışbudak ağaçlarının dışında yüzlerce çeşit bitki bulunur. Çevresinde Hilton Oteli, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Maçka Silahhanesi (İTÜ Maçka Yerleşkesi) ve Vodafone Park gibi yapılar yer alır.

Hâlen Maçka Demokrasi Parkı'nın bulunduğu vadi ile ilgili ilk bilgilere 19.yy'ın ortalarında rastlanır. Sık ağaçlıklı küçük kulübelerle bezenmiş ve yanından dere akan bir vadi olarak tanımlanan bu bölgenin at sürme, piknik ve mesire alanı olarak kullanıldığı sanılır. yine bu dönemlerde parkın yanında akan nehirde kayık gezileri düzenlendiğine dair bilgiler yer alır. Bugünkü Teşvikiye Camii ve Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nun bulunduğu alanda yer alan Nilüfer Hatun Konaklarına ve çevresine gelenlerin bu vadiden geçtikleri, burada mola verdikleri ve dereden su içtikleri belirtilmektedir.

1970'li yılların başında bu alan özellikle evsiz insanların uğrak ve kalacak yeri olarak kullanılması nedeniyle korkulan bir bölge olmuştur. Harbiye 'de bulunan Artigiana Düşkünler Evi 'nden kaçan cocukların burada yaşamaya başladıkları ve özellikle geceleri etraftan geçen insanları korkuttukları dilden dile yayılmıştır.

Halkın şikayetleri üzerine burada geniş çaplı bir ıslah çalışması yapılmış ve Cadı Evleri olarak kabul edilen daha çok evsiz insanların barınak olarak kullandığı kücük kulübeler yıkılmıştır.

1990'lı yılların başında yanından kanalizasyon deresi akan ormanlık bir alan olarak göze çarpan[kaynak belirtilmeli] ve halk arasında sevgililerin buluştuğu "aşk parkı" olarak adlandırılan bu bölge 1993 yılında restore edilmiş ve adına "Demokrasi" kelimesi eklenmiştir. Beyoğlu Evlendirme Dairesi ile parkı birleştiren bir teleferik inşa edilmiştir. Park bu tarihten sonra da bir takım değişiklikler geçirse de genel görünümünü korunmuştur.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler