HABER

Madende umutlar tükeniyor

Zonguldak'taki maden kazası sonrası kurtarma çalışmaları sürerken göçük altındaki 30 işçiye hala ulaşılamadı.

Madende umutlar tükeniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'taki kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili, ''Tabii ki zaman geçtikçe, aşağıdaki işçi kardeşlerimize ulaşmamız geciktikçe onların hayatlarıyla alakalı ümitlerimiz de ister istemez azalıyor'' dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise ''Gördüğümüz kadarıyla taksimat işi sabaha kadar sürecek. Sabahı bekleyeceğiz ve sonra sabahleyin belki kömürle ilgili çöküntüyü çıkartma şansımız olacak'' diye konuştu.

[**

**](http://212.101.97.215/detay/foto-analiz/mucize-kurtuluslar/505069/1#haber-baslik)

[**

**](https://www.mynet.com/isci-yakinindan-bakana-tepki-2691027-myvideo)

[**

**](https://www.mynet.com/iste-grizu-patlamasi-110100511995)

** MADENCİ YAKINLARI SİNİR KRİZLERİ GEÇİRİYOR(VİDEO)

**

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/zonguldak-maden-ocagi-nda-patlama-540-metrede-zamanla-yaris/5917/152274/)

Patlamanın ardından Zonguldak'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, madende mahsur kalan işçilerin çadırlarda bekleyen yakınlarına, arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Her iki bakan, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Yıldız, eksi 540 kodunda kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, kurtarma çalışmalarına katılan 45-50 kişilik ekiplerin 2 saatte bir değiştiğini söyledi.

Bakan Yıldız, ''Şu anda çok farklı bir durum yok. Bildiğiniz gibi kaya ve taştan 20 metre kadar sonra bir kömür göçüğüyle karşılaştık. Patlamadan dolayı oluşan yüksek basıncın tesiriyle tavan çökmüş durumda. O tavanda taksimat yapılıyor'' diye konuştu.

Bunların hepsinin ayrı işler olduğunu ve zaman gerektirdiğini belirten Yıldız, bu nedenle mahsur kalan işçilerin yakınlarından dinlenmelerini istediklerini ifade etti.

Çalışmaların aralıksız devam edeceğini bildiren Yıldız, kriz masası heyetiyle tekrar bir araya geldiklerini ve yapılacaklar konusunda değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, ''Tabii ki zaman geçtikçe, aşağıdaki işçi kardeşlerimize ulaşmamız geciktikçe onların hayatlarıyla alakalı ümitlerimiz de ister istemez azalıyor. Ama o noktaya ulaşıncaya kadar herhangi bir kesin hüküm cümlesi kurmaktan itinayla kaçınıyoruz. Çalışmalarımız kesintisiz devam edecek'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer de ''çalışmaların niçin uzadığı'' sorusunun akla gelebileceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Mesela kömür molozlarını kaldıramadık. Çünkü taksimatları yapmadan gitme şansımız az görünüyor. Hepimizin endişesi şu: Göçükten sonra yukarıda kalan boşluklar oldukça büyük. Dolayısıyla aşağı kurtarmaya giden arkadaşların güvenliğini sağlamadan diğer işlemlere devam etme şansımız görünmüyor. Gördüğümüz kadarıyla taksimat işi sabaha kadar sürecek. Sabahı bekleyeceğiz ve sonra, sabahleyin, belki kömürle ilgili çöküntüyü çıkartma şansımız olacak.''

Dinçer, madendeki metan gazı durumuna ilişkin bir soru üzerine, ''maden ocağındaki hava durumunun normalleştiğini, ekiplerin maskesiz rahat çalışabilecek durumda olduklarını'' bildirdi.

Dinçer, bir gazetecinin ''Ne kadar ilerleme kaydedildi?'' sorusuna ''Sabahki ilk göçük açıldıktan sonra 20 metre kadar ilerleme kaydedildi. Ama karşılaştığımız o kömür çöküntüsünün olduğu yerde büyükçe bir boşluk var. Şu anda onların taksimatı yapılıyor'' yanıtını verdi.

Bu arada, DSP Genel Başkanı Masum Türker de akşam saatlerinde ocağın bulunduğu yere gelerek arama-kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

En Çok Aranan Haberler