Muhteşem Yüzyıl'ın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde yer alan Şehzade Mustafa'nın katledildiği sahne Türkiye'yi gözyaşına boğmuştu.
Aynı zamanda bölümde, Yeniçeriler'in duygulu biçimde Mustafa'yı uğurlaması da konu ediliyor.
Muhteşem Yüzyıl yeni bölümüyle 19 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:00'da Star'da...
Yapımını TIMS Productions'ın, yapımcılığını Timur Savcı'nın yaptığı ve hem Türkiye'de hem dünya çapında ilgiyle takip edilen Muhteşem Yüzyıl'ın geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümünde yer alan Şehzade Mustafa'nın katledildiği sahne Türkiye'yi gözyaşına boğmuştu.
Bu hafta ise Hünkar, Mustafa'nın göğsündeki mektubu buluyor ve Mustafa'nın ölümü duyuruluyor...
Şehzade'nin Hünkar'a yazdığı bir yönüyle 'veda mektubu'nun bir kısmı geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümde yer almış, Kanuni'nin mektubu bulup bulamayacağı ise merak konusu olmuştu.
Hünkar'ın kalbini karanlıklara gömecek olan o mektup bu bölümde eline geçecek.
İşte o mektup:
"Hünkarım, Ey Canum babam, Bu satırları okuduğunuza göre siz kendi kalbinizi söküp attınız bense bu yalan dünyadan göçüp gittim.
Size bir babanın evladına kıydığı bu zalim dünyayı bırakıyorum. Zira ikbal ve iktidar uğruna babasının canına kastetmiş bir zalim olarak yaşamaktansa, bir mazlum olarak ölmeyi yeğlerim."
İran Şahı Tahmasb ile kendisine karşı bir ittifak içerisinde girdiği düşüncesiyle katline ferman verilen ve İran halısı üzerinde çadırdan çıkarılan Şehzade Mustafa'nın cansız bedenini omuzlarında taşıyan Yeniçeriler, Mustafa'nın katlinden sorumlu tuttukları Rüstem'e karşı ayaklanma planlıyor.