Malatya'da saat 11.27'de bir deprem meydana geldi. AFAD, yerin 7 km altında meydana gelen depremin merkez üssünü Pütürge, büyüklüğünü ise 4.7 olarak açıkladı. Deprem, kent merkezi ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin merkez üssünü Battalgazi ilçesi Uluköy Mahallesi olarak açıkladı.
Bölgede meydana gelen depremin ardından en büyüğü 3.1 olmak üzere iki artçı meydana geldi.
Malatya Valisi Aydın Baruş, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber almadık. Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız devam ediyor, biz de yakından durumu takip ediyoruz." dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, meydana gelen depremle ilgili şunları ifade etti:
"Tahminim 10 saniye kadar sürdü deprem. Bize ulaşmış olumsuz bir durum yok. Bazı ahşap evlerde hasar var. Sık sık artçılar oluyordu ama şu an olan deprem bu artçılardan çok daha şiddetliydi. Benim kanaatim ve aldığım bilgilere göre bu kendi başına bir sarsıntı. Malatya ve Pütürge arası 70 kilometre. Can kaybı ve yıkım gibi bir durum söz konusu değil. Bize ulaşmış bir sorun henüz görünmüyor. Depremin merkez üssü Battalgazi ve Pütürge arasındaki Uluköy'dür."
Türk Kızılayı tarafından yapılan açıklamada, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 4,7 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeler Kızılay ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir" denildi.
CNN TÜRK canlı yayınına katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremle ilgili şunları ifade etti:
"Bu bölgede bu tarz depremlerin meydana gelmesi normal ama bizi kaygılandıran nokta deprem hareketliliğinin güney batıya doğru kayması. Sincik, Adıyaman, Gölbaşı, Türkoğlu ve Hatay segmentleri var. Buralarda kırılma olursa daha yıkıcı depremler meydana gelebilir. Kuzeye doğru Bingöl'e doğru kırılmamış 50 km'lik bir kısım var Palu-Hazar segmenti dediğimiz segmentte daha büyük depremler olabilir.
Bu deprem çok büyük deprem değil, ama diğer segmentlerde deprem meydana gelmesi için herhangi bir tetiklenmeye de ihtiyaç yok esasında. Sivrice - Pötürge arası kırıldı. 24 Ocak'taki depremde Palu-Hazar'a doğru ve Sincik-Gölbaşı bölgesindeki parçalara enerji transferi yapıldı daha önce."