YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya'da Haşereyle Mücadele

Malatya Belediyesi, şehir genelinde sivrisinek, karasinek, üvez gibi haşerelere karşı daha çok fiziksel kontrol yöntemlerini...

Malatya'da Haşereyle Mücadele

Malatya Belediyesi, şehir genelinde sivrisinek, karasinek, üvez gibi haşerelere karşı daha çok fiziksel kontrol yöntemlerini kullanarak mücadele çalışmaları yapıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, insan sağlığını tehdit eden ve bazı bulaşıcı hastalıkları taşıyan haşerelerin yaşam alanlarından tamamen yok edilmesinin mümkün olmadığını ancak kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu belirtti.

Malatya Belediyesi olarak haşereyle mücadelede, kimyasal ilaçlamadan ziyade fiziksel kontrol yöntemleri kullanarak çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Bozkurt, altyapı sorunlarının giderilmesi, iyi bir çevre düzenlemesi, çöplerin zamanında toplanması, şehir içinde gübrelik gibi alanların kaldırılması, bataklık, kanal ve kanaletlerin onarılması, kanalizasyon sistemlerinin çalışır hale getirilmesi, kentsel dönüşümün gerçekleştirilmesi gibi fiziki tedbirleri aldıklarına değindi.

Bu çalışmaların yanı sıra konferanslar düzenleyerek, broşürler hazırlayarak vatandaşların haşereyle mücadele konusunda bilinçlenmelerini ve mücadeleye katılımlarını sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Bozkurt, "İnsanlarımızın özellikle bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Haşereyle daha etkin bir şekilde mücadele edebilmek için vatandaşlarımızdan; çöplerini sızdırmaz çöp torbalarına koyduktan sonra ağzını sıkı bir şekilde bağlamalarını, bahçe sulamasında kullandıkları havuzları uzun süre durgun halde bekletmemelerini, evlerinde ve bahçelerinde uzun süreli çöp bırakmamalarını, çatı ve bodrum katlarındaki su vanalarının su damlatmamasına ve su birikintileri oluşturmasına izin vermemelerini, bahçelerinde bulunan ağzı açık su kaplarını, ters çevirmelerini, kapalı tutmalarını veya imha etmelerini bekliyoruz. Bu şekilde daha etkin ve köklü çözümlerle haşerelerin yaşam alanları yok edilmiş olacağından, ilaçlama maliyetleri de düşecek, ayrıca insana, çevreye, doğal dengeye de zarar verilmemiş olacaktır." şeklinde konuştu.

Haşereyle kimyasal mücadelenin en son çare olduğunu vurgulayan Bozkurt, ilaçlama çalışmalarında, ilgili yönetmelik çerçevesinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylı ve Sağlık Bakanlığı tarafından halk sağlığı alanında kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanıldığını bildirdi. Bozkurt, haşerelerin yoğunluğuna göre Mayıs-Ekim ayları arasında ise şehrin bütün cadde ve sokaklarında 8 gün arayla periyodik olarak soğuk sisleme yöntemiyle ilaçlama yapıldığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler