YURTHABER

Malatya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Malatya’nın maden potansiyeli değerlendirildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Maden Mühendisleri Odası ve İnönü Üniversitesi tarafından ortaklaşa olarak "Malatya Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi” konulu panel düzenlendi.Panel öncesi bir konuşma yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odamız, Maden Mühendisleri Odası ve İnönü Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Malatya Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ isimli panel, sektörün bileşenlerini bir araya getirdi.

Malatya’nın maden potansiyeli değerlendirildi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Maden Mühendisleri Odası ve İnönü Üniversitesi tarafından ortaklaşa olarak "Malatya Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi” konulu panel düzenlendi.
Panel öncesi bir konuşma yapan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ticaret ve Sanayi Odamız, Maden Mühendisleri Odası ve İnönü Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Malatya Maden Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ isimli panel, sektörün bileşenlerini bir araya getirdi. Bu organizasyondaki en büyük amacımız sanayiyi, madeni ve akademiyi bir araya getirerek hem işletmeyi hem de istihdamı arttırmak. Bizim hedeflerimizden birisiydi üniversite ve sanayi bağını kurmak. O nedenle bu tür toplantıları diğer sektörlerde de uygulayacağız. Malatya hem sanayi hem de yer altı kaynakları bakımından bölgede önemli bir yere sahip. Malatya’da toplamda 205 ruhsatlı maden işletmesi bulunuyor. Yer altı kaynakları deyince akla Hekimhan-Hasançelebi geliyor. Türkiye’nin en önemli demir yatakları bu bölgede yer alıyor. Ayrıca, Yeşilyurt-Görgü’de Bakır,kurşun,çinko Darende’de çimento ham maddeleri Doğanşehir-Sürgü Demir Zuhurları, Hekimhan-Bıcır Krom madenleri yer alıyor. Akçadağ ve Kuluncak bölgesindeki mermer yatakları da Malatya için önem arz etmektedir. Buradaki ocaklarda üretilen mermerler yurt dışına ihraç edilerek sanayiye katkı sunuyor. 2018 yılı madencilik ihracat rakamı 4 Milyon 561 bin 662 Dolar. Malatya’nın yer altı kaynaklarından en önemlisi de Pütürge’dedir. Türkiye’de tek, dünyanın da sayılı yataklarından biri olan profillit yatağı Pütürge’de bulunmaktadır. Pütürge’de bulunan profillit yatağı Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkarılmış ve özel sektöre devredilmiştir” diye konuştu.
Panele AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar katıldı.

Malatya’nın maden potansiyeli değerlendirildi

Malatya’nın maden potansiyeli değerlendirildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler