Malatyaspor’da, “Dernekler Kanununa Muhalefet, Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma” iddiasıyla ilgili olarak açılan kamu davasında sanıkların savunmalarının alınmasına başlandı.
Eski Kulüp Başkanı Mustafa Korkmaz döneminde açılan ve Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Malatyaspor’da son 10 yılda görev yapan başkanlar ile yöneticilerin, kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunmalarının alınmasına başlandı.
Duruşmaya, 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeterli alan olmadığı için 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ, kendi dönemleriyle ilgili iddianamede yer alan suçlamalarla ilgili yaptığı savunmasında, “Kimin suçu varsa cezasını çektin. Kulüpten 5,5 milyon TL alacağım var ancak hırsız durumuna düşürüldük” görüşünü ileri sürdü.
Karadağ, filmin baş rolünde kulüp başkanlarının olmasına karşın figüranların suçlandığını savunarak, göreve geldiklerinde kulübün 1 lira gelirinin olmadığını, iddia ve yayın gelirleri üzerinde de temlik bulunduğunu kaydederek, “Ben ve Malatyaspor’a gönül veren arkadaşlarımız Malatya Belediyesi’nin 1,5 milyon TL desteği ve kendi cebimizden verdiğimiz paralarla kulübü döndürdük. Ama hırsız konumuna düşürüldük. Ama ben yüzümü kızartacak bir şey yapmadım” diye konuştu.
Suçluların cezasını çekmesi gerektiğini ifade eden Karadağ, “Esas suçlular içeri girse bu mesele çözülür. Kimin suçu varsa tutuklansın. Duruşmada bulunan bu insanların mağdur olmaması için gerekirse 3-5 ay yatarım” dedi.
Karadağ, görevi devraldıklarında kulübe sunulan bilançoyla gerçek borç arasında 6 milyon TL fark olduğunu öne sürerek, “Kulüpten 5,5 milyon TL alacağım var. 450 bin TL’de bağış yaptım. Şahsıma gelen 20 bin TL cezayı kulübe ödetmem söz konusu değildir. Şuanda kulüpten tek resmi alacaklıyım” ifadelerini kullandı.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Stat Sorumlusu olarak görev yapan Abdullah Aksoğan, iddianamede yer alan suçlamaları reddederek, para giriş çıkışı ile alakalarının olmadığını, yönetim kurulu olarak suçlarının olmadığını söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ahmet Özbildirici, Malatya Belediyesini temsilen yönetimde bulunduklarını, şahsi cezaların kulüp tarafından ödenmesi ya da belgesiz harcamalarla ilgili hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia etti.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde Tesisleri Sorumlusu olarak görev yapan Ahmet Türkoğlu, parayla ilgili konularla kendisinin ilgilenmediğini belirterek, şahsi cezaların kulüp bütçesinden ödenmesinin söz konusu olmadığını ileri sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ahmet Çetin, kendi dönemlerinde kulübün mevcut parasının olmadığını öne sürerek, “Kulübün idare edilmesi için yöneticiler kendi ceplerinden para topluyordu. Çünkü kulübün parası yoktu. Futbolculara fazladan ödenen paralar ya da belgesiz harcamalarla ilgim yoktur” dedi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Atilla Kantarcı, Malatya Belediye Meclis Üyesi olduğunu ve dönemin belediye başkanının isteğiyle yönetimde yer aldığını söyleyerek, parasal konularla ilgili bir ilgisinin olmadığını dile getirdi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde İdari İşler ve Personel Sorumlusu olarak görev yapan Bilal Uçar, yönetim olarak haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Malatyaspor’a katkım olur diye çevreninde isteğiyle yönetime girdim. Takıma şahsi olarak da katkıda bulundum. Ama benim parasal konularla hiçbir ilgim olmadı” diye konuştu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yapan Birol Aslan, sadece altyapıya ilgilendiğini söyleyerek, haklarındaki suçlamayla ilgili bir ilgisinin olmadığını savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Bayram Kırıcı, parasal konularla kendisinin hiçbir ilgisinin olmadığını, herhangi bir yönetim kurulu kararını imzaladığını hatırlamadığını, futbolculara ödenen paralar konusunda bir ilgisinin olmadığını iddia etti.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde yönetimde bulunan Cemal Ceyhan, yönetim listesine yazıldığını dönemin başkanı Hanifi Selimoğlu’nun kendisine sonradan söylediğini savunarak, “Kulübe sadece bir kere gittim o da başkanı arabamla bıraktım. Yönetim kuruluna yazıldığımı başkan bana söyledi. Sadece 2 ay görevde kaldım ve kulübe 1 kere gittim. Suçlamalarla ilgili hiçbir ilgim ya da alakam yoktur” görüşünü ileri sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Celal Berktaş, kulüp gelir giderleriyle ilgili herhangi bir denetlemede bulunmadıklarını, “Gelir-gider harcamalarını denetlemiyorduk. Sadece kongrede bize denetlendi diye bir belge imzalatılıyordu” dedi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde Resmi Kurumlar Sorumlusu, Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde ise Hukuk İşleri Sorumlusu olarak görev yapan Enes Tuncay Yarloğlueş, iddianamenin kolaycılığa kaçtığını öne sürerek, “130 kişi buraya sanık sıfatıyla dökülmüş. İddianame özensiz ve kolaycılığa kaçmış. Biz mağdur edildik. Mali konularla hiçbir ilgim yoktur” görüşünü savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Faysal Elkoca, Tarsus İdmanyurduspor-Malatyaspor karşılaşmasında şahsına 5 bin TL ceza verildiğini ve bunu sonradan öğrendiğini kaydederek, “Şahsıma gelen ceza TFF tarafından kulüp gelirlerinden kesilmiş. Bunu sonradan öğrendim ve 5 bin TL kulübe ödedim” dedi.
Mali konularla ilgili hiçbir suçlarının olmadığını iddia eden Elkoca, “Malatyaspor Süper Ligdeyken herkes yönetime girmek için can atardı. 30 milyon TL borç olduğu dönemde yönetime kimse talip olmadı. Malatyaspor taraftarları olarak biz yönetime geldik. Göreve geldiğimizde de kulüp batmıştı” ifadelerini kullandı.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde Avrupa Sorumlusu olarak görev yapan Halil Üstündağ, “Malatyaspor’da Hikmet Tanrıverdi başkanlığı döneminde Avrupa Sorumlusu olarak görev yaptım. Avrupa’daki genç ve yetenekli futbolcuları takıma kazandırmak, takıma taraftar toplamak ve kulübü tanıtmak amacıyla çalışmalarda bulundum. Bu çalışmaları yaparken de kulüpten destek almadan tamamen kendi cebimden karşıladım. Hatta Malatyaspor’un 42 kişilik kafilesine Avrupa’da kamp yaptırdım ve bunun masraflarını da cebimden karşıladım” şeklinde konuştu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Hasan Basri Sadıkoğlu, kulübün mali hareketleriyle ilgili bir denetleme yapmadıklarını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetim kurulunda görev alan Mehmet Orhan, o dönemde Malatya Belediyesi’nde bir şirkette çalıştığı için dönemin belediye başkanını isteğiyle yönetime girdiğini, banka hesaplarıyla ilgili herhangi bir imzasının ya da ilgisinin olmadığını savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetim kurulunda bulunan Hakan Aydoğan, yönetimde 1 ay görevde bulunduğunu ifade ederek, hiçbir yönetim kurulu kararına imza atmadığını, suçlamalarla bir ilgilisinin olmadığını ileri sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetimde görev alan Hakan Kodaman, para girdi ve çıktılarıyla ilgisinin olmadığını iddia ederek, “Sporda fazla para aktarılmışsa teknik direktörlerin konuyla ilgisinin olduğunu düşünüyorum” görüşünü öne sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan döneminde yönetimde görev alan İbrahim Halil Kılıç, yönetimde 5 gün bulunduklarını, bu süreçte herhangi bir mali işlemin yapılmadığını savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde yönetim kurulunda bulunan Kazım Kılınç, haklarında isnat edilen suçlarla ilgili hiçbir alakalarının olmadığını ileri sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Profesyonel Takımlar Sorumlusu olarak görev yapan Özcan Kayhan, mail işlerle ilgilenmediklerini belirterek, “Benim maddi konularla bir ilgim yoktu. Ben takımın başındaydım. Antrenman, stat ve deplasman konularıyla ilgileniyordum. Suçlamalarla bir ilgim yoktur” dedi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı İlhan Kavuk döneminde Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yapan Kağan Kodaman, alt yapı sorumlusu olarak kulübün maddi hareketleriyle ilgili bir ilgisinin ve yetkisinin olmadığını savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetimde görev yapan Selahattin Dağıstanlı, o dönemlerde yönetime girmenin çok kıymetli olduğuna dikkat çekerek, “Ben Malatyaspor’a kendimi çok kaptırdım. Öyle ki çok şeyimi kaybettim. Malatyaspor’da gitti işlerimde gitti. Malatyaspor’un mağdur olduğu kadar bende mağdur oldum” dedi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Başkan Vekili görevinde bulunan Nadir Alataş, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Yönetimde 3 ay görevde bulundum. Malatyaspor’a 200 bin TL bağışta bulundum” diye konuştu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan döneminde yönetimde görev alan Şahin İzciler, kongreye gitmediği halde yönetim kuruluna yazıldığını savunarak, “Yönetim kuruluna yazıldığımı sonradan öğrendim. Kongreye bile gitmedim. 5 gün süreyle görevde kalan bir yönetimde bilgim dışında yer aldım. Bu süreçte bir usulsüzlük varsa bilgim dışındadır” iddiasında bulundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan döneminde yönetimde görev alan Sedat Alpkıray, “Bizim dönemimizde ortada bir para yok. Kulübün maddi hareketleriyle ilgili bir ilgim yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum” görüşünü savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Mehmet Ali Cici, maddi konularda yetkisinin ve ilgisinin olmadığını iddia ederek, Malatyaspor’a o denmemde 100 bin TL bağışta bulunmak zorunda bırakıldığını ileri sürdü.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde görev yapan Nurettin Paşahan, futboldan anlamamasına rağmen büyük bir ısrar sonucu göreve geldiğini, kulübün maddi işleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yapan Mustafa Kömürel, “Alt yapıyla kimse ilgilenmez. Üvey evlat gibidir. Üst yapıyla bir ilgimiz olmaz. Dolayısıyla gelir, gider ve transfer konularıyla bir ilgim olmadı. Zaten yetkimde yoktu” dedi.
Malatyaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde Mali İşler Sorumlusu olarak görev yapan Muharrem İmik, “Haşim Karadağ’a şahsi kesilen cezanın kulüp bütçesinden ödediğimiz söz konusu değildir. Hesaplar incelenirse biz göreve gelmeden bu ödemenin 1 ay önce yapıldığı görülecektir. Ayrıca Faysal Elkoca, şahsi cezasını ödemiş ve makbuzunu mahkemenize iletmiştir” ifadelerini kullandı.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı İlhan Kavuk döneminde ve Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetimde yer alan Mehmet Çolak, yönetim kurulu toplantılarına zaman zaman katıldığını belirterek, maddi konularda ilgisinin olmadığını dile getirdi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Mustafa Çekirdek, “Mali konulardan anlayan birisi değilim. Denetim kurulu üyesi olduğumu da bilmiyordum. Bana görev tebliğ edildiğini hatırlamıyorum. Savcılıktan çağrıldığımda bu görevi öğrendim. Hiçbir dönemde hiçbir görev yapmadım ve imza atmadım” görüşünü savundu
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı İlhan Kavuk döneminde Alt Yapı Sorumlusu olarak görev yapan Orhan Özbek, dönemin valisinin telkiniyle yönetime girdiğini ve harcamalardan haberdar olmadığını söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi döneminde Stat Sorumlusu olarak görev yapan Ramazan Özdemir, mali konularla ilgili hiçbir ilgisinin ve bilgisinin olmadığını savundu.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetimde yer alan Serkan Birer, bilgisi dışında yönetime yazıldığını öne sürerek, “Herhangi bir kongreye katılmadım. Bilgim dışında yönetimde yer aldım. Para alma ya da verme gibi bir yetkim yoktu” dedi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan döneminde yönetimde görev alan Şefik Şengül, 5 günlük yönetim kurulu dönemlerinde herhangi bir faaliyette bulunmadıklarını söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Haşim Karadağ döneminde yönetimde yer alan Uğur Erdoğan, tesis sorumlusu olarak görev yaptığını kaydederek, parasal işlerle hiçbir ilgilerinin olmadığını ifade etti.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Hanifi Selimoğlu döneminde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Veysel Karaçay, soruşturmanın başlatılmasını kendi yönetimleri döneminde istediklerini kaydederek, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Malatyaspor Eski Kulüp Başkanı Şevket Küçükaslan döneminde yönetimde yer alan Mehmet Fendoğlu, yönetime alındığını daha sonradan öğrendiğini iddia ederek, “Habersiz olarak yönetim kurulunda yer aldığımı öğrendim. Bir gün sonra istifamı sundum. 4-5 gün sonrada zaten yönetim kurulu kendisini feshetti. Usulsüz bir işlem yapılmışsa herhangi bir bilgim ve ilgim yoktur” dedi.
Duruşmaya Çarşamba günü 09.00’da devam edilecek.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz