YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Maliye Bakanı Şimşek'in Açıklamaları (2)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinin, 2009 yılında Londra'da gerçekleştirilen G-20 zirvesinde İngiliz istihbaratı tarafından gizlice...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinin, 2009 yılında Londra'da gerçekleştirilen G-20 zirvesinde İngiliz istihbaratı tarafından gizlice dinlenmesine ilişkin, "G-20 sürecinde aslında bir diyalog kapısı zaten var. Bakanlar düzeyindeki toplantılardan önce üst düzeyde birçok konu masaya yatırılıyor. Niye böyle bir çaba içerisine girilmiş doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz. Konu, şu anda değerlendiriliyor ve gereken adımlar atıldı" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Rixos Otel'de düzenlenen 'Seyitömer Termik Santrali Hisse Devir Sözleşmesi İmza Töreni' sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. '2009 yılında Londra'daki G20 toplantılarına giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin, İngiltere istihbaratı tarafından gizlice dinlemesinin' sorulması üzerine Yıldız, "AK Parti Hükümetlerimiz gücünü şeffaflıktan alan Hükümetlerdir. Sizin, bir Bakanı dinlememe ya da dinlemeyle elinize artı bir şey geçmez ama usul açısından çok büyük bir yanlıştır. Affedilemez bir yanlıştır. Telekomünikasyonun bu kadar ilerlediği bir ortamda gücünü yalnızca şeffaflıktan alan bir Hükümetiz. Gizlimiz, saklımız yoktur" dedi.

Şimşek, "G-20 sürecinde tabii ki aslında bir diyalog kapısı zaten var. Bakanlar düzeyindeki toplantılardan önce üst düzeyde birçok konu masaya yatırılıyor. Birçok konu tartışılıyor. Niye böyle bir çaba içerisine girilmiş doğrusu anlamakta zorluk çekiyoruz. Konu, şu anda değerlendiriliyor. Gereken adımlar atıldı" diye konuştu.

Şu anda bir gazetedeki haber üzerine değerlendirmenin yapıldığını belirten Şimşek, Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı girişimler sonrasında başka bir değerlendirmenin yapılacağına işaret etti.

KAYA GAZI ÇALIŞMALARI

Bir gazetecinin, 'Türkiye'de 100 yıl yetecek kaya gazının olup olmadığını' sorması üzerine Yıldız, "Kapasite tespitleri yapılmadan bu tür rakamları kullanmıyoruz. ABD'nin farklı ülkelerde yaptığı araştırmalar var, Özellikle kaya gazıyla alakalı Türkiye'de bir potansiyelin olduğuna dair. Biz de bu potansiyeli gördüğümüz için bu çalışmaları yapıyoruz. Ankara, Konya ve Nevşehir'de bir kaya gazı potansiyelinin olduğundan bahsedildi. Araştırmalarımız bu yönde devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Bunun haricinde kuru kaya dediğimiz ve ısınmış kayanın oraya gönderdiğiniz soğuk suyla beraber ısınarak tekrar oradaki ısı transferini enerjiye dönüştürecek bir çalışma daha başlatıldı. Bu dünyada da yeni bir çalışma. Özellikle Kütahya ve Manisa gibi volkanik bölgelerde daha fazla tespit ettiğimiz bir noktadır" dedi.

Başka bir gazetecinin, 'Doğalgaz ithalatının önüne geçilmesiyle alakalı bir çalışma var mı" sorusuna Yıldız, "Yaklaşık 2023 yılına kadar her yıl olmak üzere 12 milyar dolarlık bir tasarruftan bahsediyoruz. 12 milyar büyük bir rakam. Bizim, yerli kaynaklarımıza kanalize ederek yerli kömürümüzü değerlendirerek Türkiye'deki elektrik üretiminin yüzde 30'una karşılık gelen bir performansı yakalamak istiyoruz" cevabını verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler