Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD), turizm şehrinin 2050 yılına kadar şehir planlamasını çıkartıyor. Çalışmaya Manavgat Çevre Koruma ve Turizm Altyapı Birliği (MATAB) de destek veriyor.
MASİAD Başkanı Ahmet Boztaş ile MATAB Başkanı Recep Barut, Manavgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Hotel'inde düzenlediği basın toplantısında Manavgat 2050 Stratejik Vizyon Projesi hakkında bilgilendirme yaptı. Proje hazırlık çalışmalarına bir yıl önce başlanıldığı bilgisini veren Ahmet Boztaş, çalışmalarla ilgili 1 Temmuz'dan itibaren veri toplamasına başlanıldığını söyledi. Manavgat 2050 Stratejik Vizyon Projesi'ni şehir planlamacısı Ali Ulvi Ulubaş tarafından yürütüleceğini belirten Boztaş, projeye şehir planlamacısı ve çevre uzmanı Rıfat Türkkan ve Gülsüm Aydın'ın şekillendireceğini kaydetti.
Dünya turizminde marka olmuş bir Manavgat'ın geleceğe yönelik bir şehir planlamasının olmamasını bir eksiklik olduğunu kaydeden Boztaş, bu eksikliği kısa sürede gidermek için MASİAD olarak belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevreciler, turizmciler ve işadamları ile bir araya gelerek, turizm şehrinin şehir planını çıkarmaya karar verdiklerini anlattı. Boztaş konuşmasını şöyle sürdürdü: "Manavgat doğal güzelliği, iklim ve coğrafi yapısı ile dünyanın en güzel turizm şehirlerinden biri. Yaradan bütün güzellikleri Manavgat'a bahsetmiş. İçinde yaşadığımız bu şehirde bu güzelim güzellikleri çoğu zaman göremiyoruz. Böylesi sayısız güzelliklere sahip olan Manavgat'ın mutlaka bir şehir planlaması olması gerektiğine inandık. Onun için Manavgat'ın geleceği için Manavgat 2050 Stratejik Vizyon Projesi'ni hazırladık. Projemize Manavgat'ı seven herkesten katkı bekliyoruz."
Proje koordinatörü Ali Ulvi Ulutaş çalışmalara bir yıl önce başladıklarını ve verileri topladıklarını söyledi. Proje çalışmasında analiz, sentez ve demografik bilgi elde etmede başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bütün Manavgat halkından destek beklediklerini ifade eden Ulutaş, çoğu zaman küçük bir bilgi notunun turizm şehrinin geleceğine büyük bir ışık tutabileceğini kaydetti. Proje çerçevesinde Manavgat'ın 78 köyü ve 9 beldesini tek tek dolaşacaklarını dile getiren Ulutaş, şehir planlaması çalışması çerçevesinde ilçenin yeraltı kaynakları, iklim, ekosistem çeşitliliği, biyolojik yapı, su kaynakları, çevre sorumluluğu, hava kirliliği, su kaynakları, su kaynaklarının korunması, doğal yapı, toprak yapısı, eğitim durumu, doğal kaynaklar, nüfus, göç, turizm, sanayi, endüstri ve eğitim durumu konularında geniş çaplı araştırma yapacaklarını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz