YURTHABER

Manisa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Manisa Baro Başkanı Arslan: Türkiye Iç Savaşa Sürükleniyor

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte makamında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de son günlerde yaşanan

Manisa Baro Başkanı Arslan: Türkiye Iç Savaşa Sürükleniyor

İlker KILIÇASLAN/MANİSA, Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte makamında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de son günlerde yaşanan saldırıları değerlendirdi. Baro Başkanı Arslan, saldırıların aşama aşama arttırıldığını belirterek, "Yol kesme, araç yakma ile başlayan saldırılar Diyarbakır'da canlı bomba saldırısı, 20 Temmuz 2015 tarihinde Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na mensup, farklı illerden gelen Türk ve Kürt, çoğu üniversite öğrencisi 300 dolayında gence basın açıklaması sırasında Suruç İlçesi'nde yapılan canlı bomba saldırısı, Adıyaman'da askerin şehit edilmesi, iki polisin evlerinde öldürülmesi terörist saldırıların geldiği aşamayı gösteriyor" dedi.
"IŞİD SEMPATİZANLARI CESARETLENDİ"
Yapılan bu saldırıların vicdan sahibi bütün insanları derinden yaraladığının altını çizen Arslan, Suruç'ta tamamen insani duygularla hareket eden gençlerden 32'sinin alçak bir saldırıya kurban edildiğini söyledi. Bir asker ve iki polisin şehit edilmesinin kaos oluşturulmak istendiğini ortaya koyduğunu vurgulayan Arslan, "Suriye ve Irak'ta yaşanan IŞİD kaynaklı terörist faaliyetler ülkemize taşınmak isteniyor. Bugüne kadar IŞİD örgütüne karşı yeterli önlemlerin alınmaması örgütü ve örgüt sempatizanlarını cesaretlendirdi. Uzun süredir Doğu ve Güneydoğu'dan çatışma haberleri alınmazken son zamanlarda saldırıların yeniden yoğunlaşması asker ve polislerimizin şehit edilmesi ülkemizin iç savaşa götürülmek istenmesinin göstergesidir. Bu durum kesinlikle kabul edilemez. Bizi birbirimize düşürmek amaçlı bu terör saldırıları, Türkiye'yi demokratikleşme hedefinden çevirmemelidir. Çözüm, açık, şeffaf, katılımcı, çoğulcu, insan haklarına dayalı bir sistemi işler kılıyor. 77 milyon insanımızı böylesine trajik olaylar karşısında kenetlenerek provokatörlerin oyunlarını boşa çıkaracağına inanıyoruz. Suruç'taki saldırıda ölen vatandaşlarımıza, Adıyaman'da ve Urfa'da görevi başında şehit edilen asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, saldırıların arkasındaki faillerin bulunmasını, teröre zemin hazırlayan her türlü söylem, politika ve uygulamadan uzak durulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Manisa Baro Başkanı Arslan: Türkiye Iç Savaşa Sürükleniyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler