Kurak geçen mevsim dolayıyla doğada pek fazla yetişmeyen mantarın kilosu 5 ila 10 TL arasından değişen fiyatlarla satılıyor.
Sezonuna göre seyyar pazarcılık yapan Nihat Aydemir, kilosu 5 ila 10 TL’den günde 15- 20 kilo mantar satabildiklerini belirterek önemli bir gelir elde ettiklerini söyledi.
Aydemir “Bir -iki aylık kısa süren sezon içerisinde mantar önemli bir gelir kaynağı oluyor.Mantar sadece pazarcı esnafının değil köylüler içinde bir ek gelir.Yöremizde fındık bahçelerinde ve sedir, çam ve kavak ormanlarından köylüler tarafından toplanan mantarları alıyoruz.Bizde lüks otellere, lokantalara veya vatandaşlara satıyoruz.Hem köylüler kazanıyor hem de biz pazarcı esnafı” dedi.
Son yıllarda fındık bahçelerine atılan diken ilacı ve gübrenin mantar yetişmesine engel olduğuna da dikkat çeken Aydemir, “Şuanda biz daha çok Tokat, Kastanbonu ve Sinop yörelerinden gelen mantarları satıyoruz. Çünkü eskisi kadar bizin yöremizde mantar yetişmiyor.Bunun nedeni ise bahçelere sıkılan diken ilaçları ve atılan gübrelerdir.Haliyle dışarıdan bize gelen mantarlarda pahalı satılmaktadır.Ayrıca bu mevsimin kurak geçmesi nedeniyle de doğada pek fazla yetişmemiştir” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz