HABER

Mardin'de elektrik kesintisi hayatı felç etti

MARDİN (İHA) - Mardin'de esnaflar, 3 gündür devam eden elektrik kesintisi uygulamasına tepki gösterdi.

TEDAŞ Mardin Elektrik Dağıtım Müessesesi'nin, müteahhitlere ihaleye verdiği elektrik şebekesinin yer altına çekilmesi için yapılan çalışmalar nedeniyle meydana geldiği öne sürülen elektrik kesintisi uygulaması, çarşı merkezinde ve birinci cadde üzerinde bulunan esnafı iş yapamaz hale getirdi. Özellikle Ramazan ayı olmasından dolayı Mardin'de bulunan ekmek fırını, market, bakkal ve kasap sahipleri, kesinti nedeniyle işyerlerini açamadıklarını belirterek, yetkilileri soruna çözüm bulunması için göreve çağırdı.

12 bin yıllık tarihi dokusuyla turizmin gözdesi olan Mardin'de yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar, AB ile müzakerelerin başladığı bu zamanda elektrik kesintilerinin kente yakışmadığını söyledi. Kenti ziyaret eden turistleri gaz lambasıyla aydınlattıkları işyerlerinde ağırladıklarını ifade eden turistik eşya satıcısı Zeki Topdemir, bu manzaranın Mardin'e hiç yakışmadığını ve 40 gün içinde bitirilmesi gereken çalışmanın hala tamamlanamadığını savundu. Turistik telkari ürünleri satan Fikret Akyüz, bölgede bu tip kesintilerin geçmiş yıllarda da meydana geldiğini söyleyerek, "Bu görüntülere artık son verilmesi gerekiyor. Burada sadece Mardin'in değil, bütün ülkemizin itibarı sarsılmakta. Elektrik kesintileri üzerine turistlere verecek bir cevap bulamıyoruz. Mumla romantik bir hava vererek kabahatimizi örtüyoruz" dedi.

Aynı sıkıntıdan dert yanan diğer Mardin esnafı ise, elektrik kesintileri nedeniyle günlerdir iş yapamamaktan yakınırken, elektriklerin haber verilmeden kesildiğini ve aradıkları 186 'Elektrik Arıza'nın kendilerine verdiği bilgilerin birbirini tutmadığını iddia etti. Vatandaşlar, elektrik kesintilerinin devam edeceğini bildiren TEDAŞ yetkililerini, hafta içinde elektriklerin kesilmesi halinde mahkemeye vereceklerini dile getirdi.

Bu arada, 12 Temmuz'da yapımına başlanan yer altına çekilen elektrik şebekesinin, düzenlenen protokol gereği 40 gün içinde, yani 28 Ağustos'ta bitirilmesi gerekiyordu. İsmini açıklamak istemeyen bir TEDAŞ görevlisi, çalışmaların TEDAŞ tarafından müteahhit firmaya ihale edildiğini belirterek, müteahhit firmanın yetersiz işçi çalıştırmasından dolayı işin uzadığı ve resmi evraklarda işin bitirilmiş gözükmesine rağmen kabloların bağlanma işine yeni başlandığı iddiasında bulundu.

En Çok Aranan Haberler