‘’Çevrimiçi korsanlığı önleme’’ tasarıları hakkında kongrede gerçekleştirilecek olan oylama öncesinde birçok internet şirketi tepkilerini ortaya koydu. Bunlar arasında dünyaca ünlü Facebook, Google ve Wikipedia da var.
Dün ‘karartma’ uygulaması yapan Wikipedia’nın ardından Google da karara karşı olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Google’ın açıklamasında internetin ekonomiye yaptığı katkıya değinilmesi ilgi çekiciydi. Firma, korsanlığın önlenmesine destek verdiklerini ancak özgürlüklerin kısıtlanmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.
Google’ın yazısının başlığı ise ‘’Korsanlığı önleyin, özgürlüğü değil’’ şeklindeydi. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ise karara tepkisini Facebook profilinden gösterdi. Profil sayfasında bir güncelleme yayınlayan Zuckerberg, internetin daha açık ve bağlı bir dünya yaratmak için en güçlü araç olduğunu ve internete zarar verecek her kararın karşısında olduklarını belirtti. Zuckerberg, politikacıların da interneti daha iyi kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Bu tepkiler ABD Senatosu’nu etkilemiş gibi görünüyor. Özellikle Google ve Facebook’un tepkilerini açıklaması üzerinde bazı üyeler taraf değiştirdi ve tasarıya yönelik negatif oy kullanacaklarını açıkladı.
[