Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mars’ta ‘fare’ bulundu

Kızıl Gezegen’de keşif yapan Curiosity uzay aracının, 10 aylık macerasındaki en ilginç gözlemlerinden biri UFO meraklıları tarafından ortaya çıkarıldı.

Mars’ta ‘fare’ bulundu

Mars keşif aracı Curiosity’nin gönderdiği fotoğraflardan bir tanesi, internetin yeni fenomeni oldu. Fotoğrafta, görünümü fareye şaşırtıcı derecede benzeyen bir taş tespit edildi.

İnternette kısa sürede en çok konuşulan konulardan biri haline gelen ‘Mars faresi’ için Twitter’da hesap bile açıldı (@RealMarsRat).
UFO meraklılarının tespit ettiği Eylül 2012 tarihli fotoğraf, iki kayanın arasında burnunu yere dayamış gibi görünen fare benzeri bir taşı gösteriyor.
Dünya basınının yeni ilgisini çeken fotoğraf hakkında UFO Sightings Daily sitesine Aralık ayında yorum yazan Scott Waring, “Bu Mars’ta şirin bir fare. Gözkapağının üzeri ve altındaki açık renge dikkat edin. Burnu, yanakları, kulakları, ön bacağı ve karnı belli oluyor... Taş ve kumların arasında kamufle olmuş bir sincaba benziyor” dedi.
**“GİZLİCE GÖTÜRÜLDÜ”**
Waring, yeni açıklamalarında ise ilginç bir iddiada bulundu ve ‘Mars faresinin ABD’nin gizli bir projesi olabileceğini’ öne sürdü.
‘NASA’nın Mars faresini Kızıl Gezegen’e gizlice götürmüş olabileceğini’ ifade eden Waring, ‘bu şekilde Mars’ta yaşama elverişli şartlar olup olmadığının anlaşılmaya çalışıldığını’ iddia etti.
Waring, “Neden kimse bize bundan bahsetmiyor? Çünkü farenin ölmesi bekleniyor ve bunun ardından PETA’nın yasal mücadeye başlayabileceği biliniyor” dedi.
**FARE Mİ SİNCAP MI TAŞ MI?**
Keşfedildikten aylar sonra dünya basınının gündemi haline gelen Mars faresi, Space.com, Discovery News, Yahoo! News, Fox News ve International Business Times gibi basın kuruluşları tarafından haberlere taşındı. Twitter’da adına hesap açılan Mars faresi, 3 günde 650 takipçiye ulaştı.
Her ne kadar bazı Ufologlar Curiosity’nin tespit ettiği cismi bir fare veya sincap olarak kabul etse de, gökbilimciler farenin ‘sanrı’ (pareidolia) adı verilen fiziksel bir olayın ürünü olduğunu belirtti.
Viking 1 uzay aracı tarafından 1976’da görüntülenen ‘Mars’taki yüz’ gibi bir çeşit ilüzyon, yanlış algılanma olarak belirtilen Mars faresi, ‘insan beyninin cisimleri hayvanlara veya daha normal kabul edilen cisimler olarak algılaması’nın bir ürünü.
Bilim insanları, çok yüksek oranda radyasyona maruz kalan ve son derece soğuk olan Mars’ta bir fare, sincap veya kertenkele türü bir canlının hayatta kalmasının ‘çok düşük bir ihtimal’ olduğunu belirtti. Gökbilimciler, Curiosity ile yapılan deneylerin de gösterdiği gibi, Mars’ta mikrobiyolojik seviyede yaşam olabileceğini düşünüyor.
Curiosity, geçmişteki araştırmalarında Mars’ta bir zamanlar su bulunduğuna ve hatta Kızıl Gezegen’in yaşama tanıklık etmiş olabileceğine dair önemli bulgulara ulaşmıştı.
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler