HABER

MEBBİS e-Kurs öğretmen başvurularında süre daralıyor

Öğrencilerin sınav hazırlık çalışmalarına destek vermesi amacıyla kurulan MEBBİS e-Kurs öğretmen başvuruları 26 Aralık'ta başladı. MEBBİS e-Kurs başvuruları hakkında detaylı bilgi haberimizdedir.

MEBBİS e-Kurs öğretmen başvurularında süre daralıyor

E-Kurs öğretmen başvuruları ve daha pek çok işlem (MEBBİS) Milli Eğitim Bakanlığı Bilisim Sistemleri'nde... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmete sokulan, MEBBİS, öğretmenlerin, müdürlerin kısacesı eğitim sektöründe yer alanların tüm bilişim işlemlerini tek bir çatı altında topluyor. Öğretmenlerin kurtarıcısı olan MEBBİS öğretmenlerin ihtiyacı olan tüm işlemlerin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlıyor.

MEBBİS üzerinden yapılabilecek pek çok işlem var. Bu modüller sayesinde kendinize uygun olanını kullanarak elektronik ortamda işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Onlarca modülden oluşan MEBBİS sayesinde e-Kurs öğretmenlik başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. MEBBİS çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise okul müdürlüklerinden şifre ve kullanıcı adı almak. Daha sonra ise bu sistemde yer alan tüm işlemlerden faydalanabilirsiniz. MEBBİS'in tüm hizmetleri haberimizin devamında yer almaktadır.

MEBBİS E-KURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2. Dönem e-Kurs öğretmen başvurularının alınma ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanma işlemleri MEBBİS üzerinden 26 Aralık 2015 ile 2 Ocak 2016 tarihleri arasında; 3. Dönem e-Kurs öğretmen başvuruları ise 26-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında alınacak.

MEBBİS'E GİRİŞ NASIL YAPILIR?

MEBBİS'e giriş yapmak için öncelikle bir kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekiyor. Ancak MEBBİS şifresini internetten alınamıyor. Okul müdürlüklerinden alınan kullanıcı adı ve şifreden sonra sisteme giriş yapılır ancak MEBBİS girişinde dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar var. Öncelikle dikkat etmeniz gereken ilk adım; tarayıcınızın adres satırında bu site adresini görmeden herhangi bir bilgi girişi yapmanız güvenlik açısından çok önemli. Daha sonra yukarıdan girmiş olduğunuz adres üzerinde bulunan kullanıcı adı, şifre ve doğrulama kodunu giriliyor ve MEBBİS giriş butonuna basılır ve sisteme giriş sağlanıyor. Şifrenin unutulması durumunda ise ''Şifremi Unuttum'' bağlantısı ile cep telefonu onayı alınarak şifre yenileme gerçekleştiriliyor.

MEBBİS HİZMETLERİ

DEVLET KURUMU

Devlet Kurumları Modülü: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm kurumların açma, kapama, dönüştürme ve kurumlara ait tüm bilgi düzeltme, kuruma alttür ekleme işlemleri yapılmaktadır. Kurumların hareketlerini izlemek bu modül tarafından yapılmaktadır. Yani bir kurum açıldıktan sonra o kurumun hangi işlemlerden geçtiği ne zaman eğitime ara verildiği, ne zaman kapandığı, ne zaman adının, türünün, bağlı olduğu genel müdürlüğünün, yerleşim yerinin değiştiği gibi bilgilere bu modül tarafından kolaylıkla erişilebilmektedir.

Hukuk Takip Sistemi Modülü: MEBBİS modülü altında bakanlığımıza açılmış hukuki davaların önemli bilgilerinin kaydedildiği ve takibinin yapıldığı program. Hukuksal olarak belirtilen kriterlerde istatistiksel bilgi ve rapor almayı sağlayan DYS senkronizasyonu olan bir programdır.

Denetim Planlama Modülü: İl Maarif Müfettişleri Başkanlıklarınca yürütülecek olan denetleme sürecine ait planlama, süreç, raporlama ve istatistik aşamalarının gerek il gerekse Bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığınca sürdürülebildiği, anlık olarak izlenebildiği bir modüldür.

Kitap Seçim Modülü: Ücretsiz ders kitaplarının kurumlar tarafında seçilmesi, il ve ilce tarafından kontrol edilip bakanlık tarafında ihalesı yapıldıktan sonra yayınevi ve yüklenici işlemleri ile dağıtım noktarlarına gönderilmesi ve elektronik muayane kabullerinin sistem tarafından yapılması işlemlerini içeren modüldür.

Sosyal Tesisler Modülü: MEB bünyesindeki sosyal tesislerin (eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, anaokulu, spor tesisi, yemekhane ve benzeri sosyal tesisler) mizan bilgilerinin aylık takibini sağlayarak KBS sistemine aktarılmasına yardımcı olmaktadır.

İlköğretim Kurum Standartları Modülü: Temel Eğitim Kurumlarının Standartlarının tespit edilmesi ve iyileştirilmesi için kullanılan modüldür.

MEİS Modülü: Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın her yıl illerden istediği istatistikî bilgilerin internet üzerinden elde edilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.
Öğretmenevleri Faaliyet Modülü; Öğretmenevleri, Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları, Öğretmen Lokalleri ile Sosyal Tesislerin gelir-gider tablosu veri girişi, kurum istatistik ve istatistik onay işlemlerinin yapıldığı sistemdir.

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI MÜDÜRLÜĞÜ

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı kurumların, kurum açma, kurum kapatma, kurum bilgileri güncelleme ve personel çalışma izin onayı vb işlemleri yapmalarını sağlayan modüldür.

Özel MTSK Modülü: Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yılda 9 kez uygulanan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavlarının başvuru işlemlerinden sürücü belgesi verilinceye kadar tüm aşamalarının elektronik ortama taşınarak takip edilmesini ve bu hizmetin etkili, verimli ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. MEB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında oluşturulan web servisleri aracılığı ile 24 saat çevrimiçi iletişim sağlayan bir e-Devlet uygulamasıdır.

RAM Modülü: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin Rehberlik ve Araştırma Merkezleri tarafından eğitsel tanılama ve hizmetlerinin kayıt altına alınma ve yönlendirme işlemlerinin MEBBİS sistemi içerisinde gerçekleştirilebilmesini sağlamaktır.

Engelli Birey Modülü: Özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim ve öğretim, yönetim, engelli bireylere uygulanacak destek eğitim programları, engel grupları ve dereceleri ile özel eğitim okulunun özel eğitim ve rehabilitasyon birimi ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere uygulanacak destek eğitim giderlerinin işlemlerinin MEBBİS üzerinde gerçekleştirilebilmesini sağlar.

Sayısallaştırılmış Kimlik Bilgisi Kayıt ve Doğrulama Sistemi: Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerine yönlendirilen ve burada destek eğitimi alan engelli bireylerin takibinin, sayısallaştırılmış kimlik bilgisi kullanılarak yapılması amacıyla geliştirilen projedir.

İş Makineleri Modülü: Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı muhtelif kurslardan iş makineleri operatörlüğü sertifika programı uygulayanların iş ve işlemlerini Mebbis üzerinden takip etmek için hazırlanmıştır.

E-YURT: Öğrencilerin yurt işlemlerini halledebildiği bir modüldür.

PERSONEL İŞLEMLERİ

E-Personel Modülü: Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm personellerin Özlük bilgilerini tutar ve personeli ilgilendiren tüm modüllere bilgi akışı sağlar.

Başvuru Modülü: MEBBİS'te yer alan başvuru Modülü Altında Öğretmenler grubu ile ilgili İliçi isteğe bağlı, İldışı isteğe bağlı, Özür Grubu başvuruları, Yeni açılan kurumlara öğretmen atama, Alan değişikliği, Yönetici grubu ile ilgi Şube Müdürleri Zorunlu ve İsteğe Bağlı Yer Değiştirme, Okul Müdürlerinde Değerlendirme işlemleri ve İlk defa, yeniden okul müdürü olarak görevlendirilme ekranları bulunmaktadır. Ayrıca ilk Atama, Kurumlar Arası Atama, Açıktan Atama, Milli Sporcu atamaları için başvuru ekranları hazırlanmaktadır. Bunlara ek olarak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün (Görevde yükselme, Unvan değişikliği, Memur grubu yer değiştirme, Engelli öğretmen ataması, Becayiş v.b.) dönem dönem başvuru ile ilgili iş ve işlemleri bulunmaktadır. MEBBİS Başvuru Onay modülü altında başvuru ekranlarının onay işlemleri yapılmaktadır.

Hizmetçi Eğitim Modülü: Bakanlık Personeline dair planlanan tüm merkezi ve mahalli Hizmetiçi Eğitim Faaliyetlerini başvuru/onay, katılım başta olmak üzere diğer tüm iş ve işlemlerinin MEBBİS üzerinden yürütülmesini sağlamaktır.

Norm İşlemleri Modülü: Türkiye genelindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin kurumlarındaki ihtiyaç/mevcut durumlarının tespit edilmesi ve buna göre planlama yapılmasına olanak sağlayan modüldür.

MEB Sorgu Modülü: İl Millî Eğitim Müdürlüklerinin personel arama amacıyla kullandıkları programdır.

Mernis İşlemleri Modülü: Mernisten gelen bilgilerle nüfus cüzdanı örneği,ikametgah belgesi ve vukuatlı nüfus cüzdanı örneği çıkartılan programdır. İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda hazırlanmıştır.

Eksik Personel Modülü: Milli Eğitim Bakanlığında ilk atama dışında diğer atama çeşitleriyle bakanlığa ataması yapılan personelin sisteme ilk girişinin yapıldığı modüldür.

Kimlik Kartı Modülü: Milli Eğitim Bakanlığında çalışan ve Bakanlıktan emekli olan personellere kimlik kartı veren modüldür.

Kişisel Bilgiler Modülü: Milli Eğitim Bakanlığında çalışan tüm personellerin özlük bilgilerini gösteren modüldür.

Teftiş Modülü: Millî Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm kurumların Teftiş bilgilerini tutar. İl MEM Teftiş Bürolarının işlerini yürütmesini sağlar.

E-Soruşturma Modülü: Bakanlık bünyesindeki personelin inceleme, soruşturma ve ceza kayıtlarının tutulduğu ve soruşturmaların takip edilmesini sağlar.

Çağrı Merkezi Personel Modülü: Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ALO 147 için çalışan Çağrı Merkezi Personellerin görevlendirmelerinin yapıldığı programdır.

Bay Sertifika Modülü: Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde Bina Enerji Yöneticisi Sertifikası almış personellerin sertikalarının kayıt altına alındığı programdır.

E-SINAV PROJESİ

Şu an itibari ile MTSK sınavlarının elektronik ortamda yapılması için Ankara’da bir sınav salonu kurulmuştur. Daha sonra 81 ile yaygınlaşacak bu proje hem şu an uygulanan sınavlardan daha güvenli hem de daha az maliyetli sınavlar yapılabilecektir.

Soru Bankası Projesi: Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı sınavların sorularının depolandığı ve gerektiğinde mevcut sorulardan hızlı bir şekilde sınav kitapçığı oluşturmaya yarayan, ayrıca yapılmakta olan elektronik sınava da soru kaynağı olan sistemdir.

Performans Yönetim Sistemi: Çoklu veri kaynağına dayalı Kurumsal ve Bireysel Performans ölçme ve değerlendirme işlemlerinin yürütülmesini sağlamak amacıyla hazırlanan modüldür.

MALİ TAKİP MODÜLLERİ

Online Tahsilat Projesi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlar ile ilgili tüm başvurular için gereken ücret tahsilatlarının alındığı ve bu bilginin diğer Mebbis projelerine aktarıldığı sistemdir.

TEFBİS ( Türkiye Eğitim Finansmanı ve Eğitim Harcamaları Bilgi Yönetim Sistemi): Türkiye’de yerleşim birimleri bazında eğitime yapılan her türlü ayni ve nakdi harcamaları kayıt ve kontrol altına almak, açık, şeffaf ve hesap verebilir bir gelir ve gider bilgi sistemi oluşturmak, OECD, UNESCO, EUROSTAT, Avrupa Birliği ve diğer uluslar arası kuruluşlara üye ülkelerle karşılaştırılabilir göstergeler elde etmek, Merkezi yönetim bütçesi dışındaki eğitime yapılan harcamaları da tespit etmek, Okul, ilçe, il, tür ve kademeler bazında öğrenci başına yapılan eğitim harcamalarını tespit ederek Merkezi Yönetim Bütçesinden eğitime ayrılan kaynakları daha öncelikli yerleşim birimlerine yönlendirerek eğitimde fırsat ve imkan eşitliği sağlamak, Okul yöneticilerine harcamalar konusunda güven tesis etmek.

e-Alacak Modülü: Kamu zararlarının tahsiline ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmelik hükümlerine dayanarak kontrol, denetim, inceleme, kesin hükme bağlama veya yargılama sonucunda tespit edilen kamu zararlarının takibat, tahsilat, yazışma ve raporlanmasının elektronik ortamda sağlanmasını sağlar.

E-Yatırım Modülü: Strateji Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen il ve ilçelerde bulunan kurumların yatırımlarının, onarımlarının, bakımlarının, projelerinin takip edildiği, yatırım maliyet işlemlerinin yapıldığı ve yatırım planlarının yapıldığı modüldür. İçerisinde: Onarım Başvuru Modülü, Proje Takip Modülü, Yatırım Maaliyet İşlemleri Modülü, Yatırım Oluşturma ve Planlama Modülleri bulunmaktadır.

e-Talep Modülü: MEB’e bağlı tüm kurumların taşınır ihtiyaçlarının, beyan ettikleri taleplerine göre taşınır veya ödenek olarak Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmasını sağlayan bir uygulamadır.

Mal, Hizmet ve Yapım Harcamaları Modülü: MEB’e bağlı tüm kurumların taşınır ihtiyaçlarının, beyan ettikleri taleplerine göre taşınır veya ödenek olarak Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmasını sağlayan bir uygulamadır.

Lojman Tahsis Modülü: Bakanlık Merkez Teşkilatı personelinin Lojman Başvuru, Tahsis ve Tahliye iş ve işlemlerinin yürütüldüğü modüldür.

Nakit Talepleri Aktarım Sistemi Modülü: Bakanlık harcamacı birimlerinin ihtiyaç bildirdikleri kalemlere ait nakit taleplerinin takibinin sağlanması amacıyla kullanılan modüldür.

Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı: Merkezi sınavlarda görev alan personelin döse tarafından ödenecek ücretlerinin giriş yapıldığı sistemdir. Okullar, il-ilçe milli eğitim müdürlükleri ve Döse kullanıcıları ekranları mevcuttur. Sisteme giriş yapıldıktan sonra raporlama ve banka işlemleri yapılmaktadır.

DİĞER PROJELER
Bu Benim Eserim Proje Çalışması Başvuru İşlemleri: Ortaokul 6, 7 ve 8. Sınıflarının katılabildiği, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik alanlarında öğrencilerin yaptığı bilimsel projelerin başvurularının alındığı modüldür.

100 Temel Eser Modülü: Bakanlığın önerdiği 100 temel eser içeriğinin dinlenebildiği ve eserler hakkında deneme testi yapılabilen modüldür.
Okullar Hayat Olsun Modülü: Hayat Boyu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan okullar hayat olsun modülü için veri toplayan programdır. Okullardaki spor salonları, çok amaçlı salonlar, okul bahçeleri vb alanların kullanım şekilleri ve amaçlarını toplayan, okullar acılan aksam kursları ve seminer ve etkinliklerini 4 aylık dönem halinde tutulduğu modüldür.

TBMM Sorgu Önergeleri Modülü: TBMM’den gönderilen soru önergelerinin Bakanlık birimleri arasında koordine edilmesi ve cevaplanması amacıyla kullanılan modüldür.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler