YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meclis Üyesinden Ilginç Öneri

Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem Alan, Batı'da Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması planlanan...

Samsun Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Adem Alan, Batı'da Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması planlanan raylı sistem güzergahında sıkıntı oluşturan TCDD’ye ait bakım onarım binasının, bulunduğu yerden ileriye götürülmesinin mümkün olup olmadığını sordu.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı üçüncü ortak komisyon toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır’ın Meclis Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, ilk olarak TCDD ile Büyükşehir Belediyesi arasında 2004 yılında imzalanan protokole ek maddeler eklenmesini öngören teklif görüşüldü.

Teklif ile ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Adem Alan, Batı'da Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması planlanan raylı sistemin güzergahına engel teşkil eden TCDD’ye ait bakım onarım binasının bulunduğu yerden ileriye götürülmesinin mümkün olup olmadığını gündeme taşıdı. Alan, “Raylı sistemin Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması planlanıyor. Ancak, güzergah üzerinde yer alan TCDD’ye ait bakım onarım binası, Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından koruma altına alınarak tescil ettirildi. Bu nedenle raylı sistemin güzergahının değiştirilerek yolun karşısına alınması ve viyadük yapılması planlanılıyor. Bunun yapılması yerine tescilli yapıyı yerinden sökerek 100 veya 200 metre ileriye götüremez miyiz?“ dedi.

"UYGULAMADA SIKINTI VAR"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerami Gürbüz ise 1998 yılında meclis üyesi olmak için Samsun Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini hatırlatarak, bir yapının koruma altına alınmasıyla ilgili olarak karar veren kurul üyelerinin tavrını eleştirdi.

Gürbüz, “Koruma Kurulu üyelerinin çoğu, kitaba bakarak koruma altına alınması gereken yapılar hakkında karar veriyor. Ancak her zaman hayat ile kitap uyuşmuyor. Bu uygulamanın içerisinde olan bir kişi olarak eser kavramını bugüne kadar gözönünde bulundurmadığımızı söyleyebiliriz. Vur deyince öldürdük. 1998 yılından önceki dönemde Koruma Kurulu üyeliğim zamanında Bafra’da 35 tescilli yapımız vardı. 2010 yılının nisan ayında kurul Bafra’ya girdi, bugün ilçede 135 tane tescilli yapı var. Bu saatten sonra Bafra’yı bir Beypazarı ya da Safranbolu’ya çevirebilir miyiz? Tescil konusunda ilçeye 30 sene önce girmemişsin şimdi ise üflesen dökülen binalar koruma altına alınıyor. Bu durum, kamu kaynaklarının gereksiz yere harcanmasına yol açıyor. Korumacılığın da bir esprisi var. Dünyanın bir çok yerinde binanın tamamı değil, korunacak kısmı alınır ve müzede sergilenir. Bizim uygulamalarımızda sıkıntı var.“ diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler