Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Küme Destek Programı’na 12 sektörel kümeye sahip Samsun Medikal Sanayi’ni dahil etmesi sevinçle karşılandı. Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, bu gelişmenin önemli olduğunu belirterek, “Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri imalat sanayi sektöründe Samsun artık Türkiye’nin tek küme markası olmuştur. Alınacak desteklerle ülke ve kent ekonomisine önemli katkılar yapacağız.” dedi.
Türkiye’nin sanayide rekabet gücünü artırmak amacıyla kümelenme projesini hayata geçirmeye hazırlanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, Türkiye Sanayi Stratejisi çerçevesinde, bilimsel tabanlı ve üniversite-sanayi işbirliğine dayanan ‘Küme Destek Programı’na Samsun Medikal Sanayi’ni de alması, uzun yıllardır sektöre hizmet veren iş adamlarını mutlu etti. Bunun kentte uzun yıllardır verilen mücadelenin bir sonucu olduğunun altını çizen MEDİKÜM Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, sürecin Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile daha önemli ve anlamlı hale geleceğini kaydetti.
Kümelenmelerin devlet tarafından desteklenecek olmasının sektörlerin mevcut ve geleceğe dönük yatırımları için büyük önem taşıdığının altını çizen MEDİKÜM Başkanı Dr. Aydemir, “Kümelenmenin etkin bir kalkınma modeli olduğu Amerika ve Avrupa’daki örneklerine bakıldığında görülmektedir. Ülkemizde de doğal yolla oluşmuş küme örnekleri vardır ve Samsun Medikal Sanayi kümelenmesi de bunlardan biridir. Kümelenmenin devletimiz tarafından desteklenmesi son derece önemlidir. Bu anlamda Samsun‘da Medikal Sanayi Kümelenmesi’nin de destek alması Samsun ve bölgemiz için oldukça büyük önem arz etmektedir.” bilgisini verdi.
Kümelenme aktivitelerinin yalnızca sanayiciler tarafından değil, üniversite, kamu ve özel sektör destek ve işbirlikleriyle başarılı sonuçlar vereceğini vurgulayan Aydemir, “Bu anlamda MEDİKÜM olarak bizler, daha önce de defalarca ifade ettiğimiz gibi bütün bu kesimleri işbirliğine davet ediyoruz. Birileri düşünüp, birileri geliştirip birileri de üretmedikçe gelişmek ve ilerlemek mümkün değildir. Şartlar oluşmaya başlamıştır. İnsanlarımızın yenilikçi düşünceyle bilimsel zeminlerini oluşturarak atağa geçme ve üretme zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.
“Bunun yanında firmalarımızın finans problemleri de çözülmelidir ki kapasiteli ve yenilikçi üretim gerçekleşebilsin.” diyen Dr. Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllardaki uygulamalarla, firmalarımızın kar sınırları son derece azalmıştır, bütün bunlara ödeme vadelerinin de uzamasını katarsak firmalarımızın çoğunluğu ancak mevcut durumlarını idame ettirebilmektedir. Dolayısıyla Ar-Ge faaliyetlerini fonlayamamaktadırlar. Eğer gerçekten Türkiye üreten bir ülke olmak istiyorsa kümelenmelerin finans problemleri de çözülmelidir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz