YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehdi Eker: Soylu Taylar Doğuran Soylu Atlar Gibi Tarım Bakanlığı Çalışanları Da Sessiz Sedasız Soylu Işler Yapıyor

- GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Mobil Cihazlar ile Tarım Envanteri Yönetim Sistemi yerinde kayıt uygulaması" ile

- GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Mobil Cihazlar ile Tarım Envanteri Yönetim Sistemi yerinde kayıt uygulaması" ile tarımla teknolojiyi bir araya getirildi. Proje tanıtım toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bütün mesai arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir çaba ile gayret ile sessiz ve sedasız aynı böyle soylu taylar doğuran ama hiç kimsenin görmediği, bilmediği soylu atlar gibi çok güzel çalışmalar yaptılar. Toplum çok fazla bilmiyor. Varsın çok fazla bilinmesin. Huzurunuzda tebrik ediyorum. Çok önemli başarılar sağladılar. Soylu atlar gibi Tarım Bakanlığı çalışanları da sessiz sedasız soylu işler yapıyor" dedi.

Sürdürülebilir tarımın önemine vurgu yapan Eker, projede yer alan personelin büyük bir özveri ile çalıştığını belirterek, "Bugünkü projeye gelene kadar Yaklaşık 10 yıllık süreç içerisinde bu stratejiyi oluşturduk. Stratejiye uygun bu projeleri hayata geçirdik. Bütün mesai arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir çaba ile gayret ile sessiz ve sedasız aynı böyle soylu taylar doğuran ama hiç kimsenin görmediği, bilmediği soylu atlar gibi çok güzel çalışmalar yaptılar. Toplum çok fazla bilmiyor. Varsın çok fazla bilinmesin. Ama bu arkadaşlarım bunları yapıyor. Huzurunuzda tebrik ediyorum. Çok önemli başarılar sağladılar. Soylu atlar gibi Tarım Bakanlığı çalışanları da sessiz sedasız soylu işler yapıyor. Kamu kuruluşları içerisinde bilgi teknolojilerini en iyi kullanan Tarım Bakanlığı'dır. Yılda iki defa Türkiye'nin tüm parsellerinin tamamının uydu görüntülerini alıyoruz. Her dönem için o sahada ne ekilmiş, dikili bunların hepsini biliyoruz. Envanter takip sistemi ile bunu yapıyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN TARIMSAL ENVANTERİ DE ÇIKARILMIŞ OLACAK"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Mobil Cihazlar ile Tarım Envanteri Yönetim Sistemi yerinde kayıt uygulaması" ile tarımla teknolojiyi bir araya getirdi. Bu uygulamayla elindeki tabletlerle anlık veri aktarımı imkanı bulan 10 bin kişilik uzman kadro, çiftçilerin sorunlarını da anında merkeze iletebilecek. Böylece Bakanlık yüzde yüz güvenilir Tarım Envanterine ilişkin veriye ulaşırken tüm Türkiye'nin Tarımsal Envanteri de çıkarılmış olacak.

"10BİN TARGEL PERSONELİNE TABLET DAĞITILDI"
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığın genel tarım sayımının yapılması ve kayıt sisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için Tarımsal Üretim Kayıt Sisteminin devreye aldığı bildirildi. Söz konusu sistemin özel mobil uygulamanın yüklendiği 10 bin tablet kullanılarak, TARGEL personeli, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Sorumluları ve Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) sorumlularının katkılarıyla uygulandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kalkınma Bakanlığıyla ortaklaşa yürütülen proje için Bakanlık köylerde görev yapmak üzere 10 bin TARGEL personeline tablet dağıttı. Tablet aracılığıyla çiftçiye anında ulaşmayı hedefleyen Bakanlık, çiftçiye yönelik tüm yayım hizmetlerini ve bilgi akışını tablet üzerinden sağlamaktadır. Söz konusu uygulamayla, TARGEL personelinin sahadaki çalışmaları canlı olarak izlenirken tablet üzerinden personeller ile bağlantı kurulabilmektedir. Bu sistemle tarımsal ekim alanları, alet ve ekipman sayıları, hayvan sayıları rahatlıkla tespit edilmekte ve izlenmektedir. Sahada çalışan personel tablet üzerinde veri girişi yapmanın yanında saha fotoğraflarını anında da merkeze iletebilmektedir. Böylece Türkiye'nin sadece tarımsal ve hayvansal envanteri çıkmayacak aynı zamanda Türkiye'nin biyoçeşitliğinin de envanteri çıkarılmış olmaktadır. Sistemle, tarım sektöründe kamu kaynaklarının etkin kullanılması, güncel bilgi ihtiyacının karşılanması, zamanlı ve güvenilir tarım istatistiklerinin üretilmesi, diğer sistemlerle arasında veri alışverişinin sağlanması, tarımsal işletme bazında kayıtlar yapılarak veri tabanı oluşturulmuştur. Böylece, tarımsal işletme düzeyinde analizler yapılarak destekleme ve pazarlama politikalarının daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanmaktadır. Tarım Envanteri Takip Sistemi projesi ile 10 yılda bir Sayımı yapılan Tarım envanteri değil, artık her an anlık izlenebilen sistem devreye alınmıştır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler