YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Akif Ersoy Osmaniye’de de anıldı

İstiklal Marşının kabulünün 91., Mehmet Akif Ersoy’u vefatının da 76. yılı dolayısıyla Osmaniye’de anma programı...

İstiklal Marşının kabulünün 91., Mehmet Akif Ersoy’u vefatının da 76. yılı dolayısıyla Osmaniye’de anma programı düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen törende şiirler okundu, Mehmet Akif Ersoy’un son röportajı ve TBMM’de İstiklal Marşının kabulünün canlandırıldığı tiyatro gösterimi sahnelendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma, Şehit Binbaşı Adil Karagöz Lisesi Tarih öğretmeni Talha Özeser tarafından yapıldı.

Milletlerin ortak değerler üreterek varlıklarını güçlendirdiğini ve gelecek nesillerini eğittiğini belirten Özeser, millet için ittifak belgelerinden birinin de İstiklal Marşı olduğunu söyledi.

Talha Özeser; “Mehmet Akit Ersoy milletimizin zaferlerini, çektiği acılarını, fedakârlıklarını bu şiirde toplanmıştır, istiklal marşının rengi milletin rengidir. İstiklal Marşımız seçilmiş bir şiirdir. Yüzlerce şiir arasından Milli Marş olmaya layık görülmüş, bütün bir maziyi ve geleceği birlikle kucaklayarak milletle bütünleştiği için marş özelliği en yüksek seviyede sağlanmıştır. Marşımız, taşıdığı değer ve yüksek anlamla, bulunduğu köklü atıflarla milletimizin benliğini ifade eden, kendi gücünü, kendi nüfuzunu ve dokunulmazlığım meydana getiren bir şaheserdir.” dedi.

Mehmet Akif’in vefalı, hür fikirli, taassup, istibdat, cahillik ve ümitsizliğe düşman, din konusunda müsamahası olan ve haksızlığa karşı asla tahammülü olmayan 'azim sahibi' bir şahsiyet olduğunu kaydeden Özeser; “Mehmet Akif in hem şahsiyeti hem sanatı milletten ve milletin öz değerlerinden oluşan feyizli bir kaynaktan beslenmiştir. Bu sebeple onun şiirleri nesiller boyunca okunmuş, sevilmiş ve ali şahsiyeti daima saygıyla yad edilmiştir. Kalemle yapılan fetihler tarihe mal olur misali Türk milletinin kalbinde hak ettiği yeri almıştır.” diye konuştu.

Konuşmanın arından Akif’in şiirleri okundu, öğrenciler tarafından hayatta iken yaptığı son röportajı ve İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabulü tiyatro olarak sahneye taşındı.

İstiklal Marşının kabulünün 91’inci yılını kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 76’ıncı yılında anma programına Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler