YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MEKSA, 3 yıl içinde 25 bin hükümlüyü işgücü piyasasına kazandıracak

Türkiye İş Kurumu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi...

MEKSA, 3 yıl içinde 25 bin hükümlüyü işgücü piyasasına kazandıracak

Türkiye İş Kurumu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) arasında geçen ay imzalanan ‘Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Meslek Eğitim’ protokolü kapsamında 25 bin kişiye eğitim verilecek.

Projeyle dezavantajlı grup olarak bilinen hükümlü, engelli, şiddete maruz kalmış kadınlar, suça bulaşmış çocuklar, göçten etkilenen, mali durumu uygun olmayan hasta, çocuk ve kadınların mesleki eğitim yolu ile meslek sahibi olmaları sağlanacak.

İşgücüne katılmamış veya İŞKUR’a kayıtlı işsiz 15–55 yaş arası dezavantajlı grupların hedef kitlesi olarak belirlendiği projeden ilk 3 yılında 25 bin kişinin yararlanması hedefleniyor.

MEKSA Vakfı’nın yerleşik eğitim merkezlerinin bulunduğu Adana, Ankara, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, İzmir başta olmak üzere bütün Türkiye’de uygulanacak olan mesleki eğitimler yolu ile dezavantajlı gruplara dâhil olan işsizler işgücü piyasasına kazandırılacak.

Antalya’da düzenlenen değerlendirme toplantısına katılan TESK Genel Başkanı ve MEKSA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bendevi Palandöken, mesleki eğitim hizmetlerinin yanı sıra sosyal imkânların da sunulacağı bu projenin dezavantajlı işsiz insanlara gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan olumlu faydalar sağlayacağını söyledi.

İmzalanan protokolle Türkiye’de çok önemli bir projeyi başlattıklarını ifade eden Palandöken, şunları kaydetti: “Herkesin elini taşın altına koyması gereken bir proje hazırladık. Bu projeyi, İŞKUR’un da desteğiyle MEKSA’nın kendi merkezlerinde koordine etmek suretiyle 81 ilde uygulamayı düşünüyoruz. Şiddete maruz kalan kadınların hayata tutunmaları çok önemli. Bunlar hem meslek edinecek hem de ikinci hayatlarında yeni bir başlangıç olacak. Bunun için öncelikle kadınları, sonra da suça karışan çocukları eğitmeyi düşünüyoruz.”

Kursların bölge bölge başladığı bilgisini de veren Palandöken, “Yaklaşık 25 bin kişiyi eğitmeyi hedefliyoruz. Ama bu sayı 100 bine kadar çıkabilir. Bu 25 bin kişinin yüzde 20’sinin istihdam edilmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

İŞKUR İşgücü Uyum Daire Başkan Vekili Abdulkadir Yanici de dezavantajlı grupların istihdam edilmesinin zorluğuna dikkat çekti. Dezavantajlı grupların daha kolay iş sahibi olmaları için yönetmelik değişikliğine gittiklerini ve bütçe kaynaklarını arttırdıklarını aktaran Yanici, “İŞKUR olarak kaynak sıkıntımız yok. Başarılı olması halinde örnek bir proje olacak. Büyük bir sorunu da çözecek.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler