KADIN

Meme kanseri sonrası estetik cerrahi

Meme kanseri sonrası estetik ameliyatlar hakkında merak edilenler... 

Meme kanseri sonrası estetik cerrahi

Meme kanseriyle mücadele eden ve kanseri yenen kadınlar için psikolojik açıdan zorlu bir dönem başlıyor. Bu dönemde estetik ameliyat olmak isteyen kadınların merak ettikleri soruları Estetik, Plastik ve Rekonstüktrif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya'ya sorduk. İşte, meme kanseri sonrası estetik ameliyatları hakkında merak edilen sorular ve cevapları...


memekanseri1

Meme kanseri sonrası estetik ameliyat nasıl olur?

"Meme kanseri sonrası rekonstrüksiyon kısaca memesini kaybetmiş bir kadına tekrar meme yapılmasıdır. Mastektomi sonrası ideal bir meme rekonstrüksiyonu yöntemi, normal meme görünümünde ve dokusunda bir meme oluşturulabilmeli, diğer meme ile simetri sağlanabilmeli, uzun dönemde kalıcı sonuçlar elde edilebilmeli, hastaya ilave riskler getirmemeli, eğer getiriyorsa bu riskler kabul edilebilir düzeyde olmalıdır. Hiçbir meme rekonstrüksiyonu yöntemi, doğal bir memenin tıpatıp aynısını yapamaz.

[Nasıl TV - Meme kanseri sonrası estetik ameliyat nasıl olur?](http://www.nasil.tv/Meme-kanseri-sonrasi-estetik-ameliyat-nasil-olur)

Meme kanseri sonrası estetikte hangi yöntemler kullanılır?

Meme rekonstrüksiyonunda iki ana yöntem uygulanır. Bunlar; implant (doku genişletici balonlar, silikon meme protezi) ve hastanın kendi dokuları (öz doku,otojen doku) ile onarımdır. Ameliyat şeklinin seçiminde, kişinin genel sağlık durumu, yaşı, vücut özellikleri, önceki ameliyat izi, radyoterapi yapılmış olması, diğer memenin durumu, hastanın beklentisi ve tercihleri gibi birçok faktör rol oynar.


Meme kanseri sonrası estetik ameliyatlarda iyileşme ne zaman görülür?

İyileşme hastanın yaşına, geçmişine, aldığı ilaçlara, fiziksel aktivitilerine göre değişiklik gösterir; ama yapılan amelliyatın akıcılığına ve tekniğine göre de iyileşme süreçleri değişir.

Meme kanseri sonrasında protez veya valvelı bir expander konulduktan sonraki süreç otolok ögmantasyon sonrasıyla karşılaştırıldığında daha kısadır. Herhangi bir memenin içine silikon konulduktan sonra onun iyileşme süreci 6-8 haftayken bir expanderinki biraz daha uzayabilir. Her iki hafta da bir expander'i şişirme ve expander'in şişmesi sonucu onun çıkartılması, üstüne silikon konulması 8-10 haftalık bir süreç alırken otolok dokuyla yapılan meme formasyonlarında biraz daha uzun süreli zaman gerekir ve sizinle bağlantılı olarak yaranın iyileşme süreci de değişir. Aynı zamanda otolok dokunun alındığı bölge ve memenin de iyileşme süreci farklılık gösterir.

[Nasıl TV - Meme kanseri sonrası estetik ameliyatlarda iyileşme ne zaman görülür?](http://www.nasil.tv/Meme-kanseri-sonrasi-estetik-ameliyatlarda-iyilesme-ne-zaman-gorulur)

Meme rekonstrüksiyonunun riskleri, zararları var mıdır?

Hastalarımdan bu ameliyatlar öncesinde beslenmelerine çok dikkat etmelerini ve spor yapmalarını isterim. Bugüne kadar yaptığım bütün meme ameliyatlarında sigara içen hastaların yaralarının daha geç iyileştiğini, enfeksiyon ve meme başı kanlanmasının bozulduğunu, hatta memenin nekroza gittiğini bile gördüm. Bu nedenle hastalarımızdan operasyondan en az 6-8 hafta önce sigarayı bırakmalarını istiyorum. Bunların yanı sıra genetik faktörler de risk yaratıyor. Annede, teyzede meme kanseri vakaları yaşanmışsa kesinlikle koruyucu anlamda birtakım tedbirlerin alınması, hastanın bunu uzmanlarıyla paylaşması gerekir."

[Nasıl TV - Meme kanseri sonrası estetik ameliyatın zararı var mıdır?](http://www.nasil.tv/Meme-kanseri-sonrasi-estetik-ameliyatin-zarari-var-midir)
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler