YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a Taleplerini Aktardı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde kamuoyunun gündemine yerleşen başta 657 Sayılı Devlet Memurları...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde kamuoyunun gündemine yerleşen başta 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere kamu personeline yönelik kanunlar ile diğer mevzuata ilişkin değişiklikleri, Memur-Sen'in tasarılara ilişkin görüş ve taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, son dönemde kamuoyunun gündemine yerleşen başta 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu olmak üzere kamu personeline yönelik kanunlar ile diğer mevzuata ilişkin değişiklikleri, tasarılara ilişkin Memur-Sen'in görüşlerini ve taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti. Gündoğdu, 4-B'li personel ile diğer sözleşmeli personelin ve 4-C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet ve Maliye Bakanlıklarında çalışanlar başta olmak üzere kamu görevlilerinin fazla çalışma ücretlerine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi, istihdamda zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapanların ilave tazminat yoluyla pozitif ayrımcılık yapılması ve kamuda serbest kılık-kıyafet hakkının hayata geçirilmesi ve ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi konularına ilişkin görüş ve taleplerini Başbakan Erdoğan ile paylaştı. Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları da kendi hizmet kollarıyla ilgili konulara ilişkin talep ve beklentilerini ifade ettiklerini belirten Gündoğdu, bu konuları kapsayan dosyaları Başbakan Erdoğan'a sunduklarını ve Başbakan Erdoğan'ın konuyla yakından ilgileneceğini dile getirdiğini ifade etti.

"ROTASYONA KARŞIYIZ"

Gündoğdu, Kamu Personel Sistemi'ne ilişkin çeşitli düzenlemeler içeren kanun tasarılarının Meclis gündemine alınacağı yönündeki bilgiler üzerine başbakanla görüştüklerini belirterek, Memur-Sen'in talepleriyle ilgili görüşme yaptıklarını ifade etti. Gündoğdu, "Kariyer uzmanlıkla ilgili yaş konusunda kurumda görev yapanlardan yaş sınırı aranmamasını istedik. Rotasyona öteden beri karşıyız. Ama eğitim ve sağlıkta olduğu gibi zorunlu hizmet bölgesi anlayışının yeterli olacağını ve bundan sonra göreve başlayacak kamu görevlileriyle sınırlı olarak uygulama yapılmasını istedik. Zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapanlara eski yeni ayrımı yapmadan pozitif ayrımcılık yapılmasını, Haymana'ya, Hakkari'ye, Yüksekova'ya ilave ücret yada tazminat ödenmesi halinde personelin ülke geneline adil dağılımının motivasyonu da artıracak" dedi.

Kadroya geçiş beklentisinin halen karşılanamamış olmasının yanında kapsamın daraltılması yönünde çabaları doğru bulmadıklarını dile getiren Gündoğdu, "Daha önce kadroya geçirilenler dışındaki bütün sözleşmelilerin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiğini sadece KİT'lerdeki sözleşmeli personelin istekleri dahilinde kadroya alınması yönünde düzenleme yapılmasını istiyoruz" dedi.

4-C'lilerin uzunca bir süredir haklı olarak kadro beklentisi içersinde olduğunu ancak kimi bakanlıklarca bu gündemin dışında tutulmaya çalışıldığının altını çizen Gündoğdu, 4-C'lilerin öğrenimlerine uygun memur kadrolarıyla ilişkilendirilmesi gerektiğine işaret etti. Gündoğdu, "Bu kapsamda ilkokul, ortaokul, lise mezunlarını yardımcı ya da genel idare hizmetleri sınıfına, üniversite mezunlarını da öğrenimlerine uygun kariyer hizmet sınıflarına atanmak suretiyle kadroya geçirilmelidir. 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu, adliye, maliye gibi mesai yaptığı halde mesai ücreti alamayan arkadaşların sorununu yeniden taşıdık. Kılık-kıyafet yönetmeliğinin geçmişten bugüne kadar mağdur ettiği kesimlerle ilgili de taleplerimizi Sayın Başbakana aktarmış olduk. Görüşmemizin ana özeti budur" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, kamu personel sistemine ilişkin bazı düzenlemeler üzerinde çalışıldığını ve bu konuya ilişkin yaklaşımların kendi teklif ve taleplerini tam karşılamadığını gördükleri için görüşme talep ettiklerinin altını çizdi. Gündoğdu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu anlamda yararlı bir görüşme oldu. Bu sayede eksiklikler ve kaygılarımızla birlikte beklentilerimizi de ilettik. Sanırım bunun üzerinde bir kez daha çalışma yapılacak. Kamuoyuna yansıtılanların bir kısmının doğru olmadığını ifade ettiler. Bir kısmının da eksik olduğunu ifade ettiler. Bir kısmını da düşünmediklerini gördük. Biz öteden beri Kamu Personeli Danışma Kurulu'na taşıdığımız talepleri gerekçeleriyle birlikte bölgeler arası istihdam biçimi ve bu istihdam biçimlerinin motivasyon eksilten yönleriyle birlikte tekrar Sayın Başbakana iletmiş olduk. Verdiğimiz rapor üzerine Sayın Bakana bir talimat verdi. Bugün, yarın yeniden bir araya gelinecek. İlgili bakanlarla birlikte yeni bir çalışma yapılacak."

Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler