Adıyaman'ın Sincik ilçesinde başlatılan "Menengiç Ağacını Antep Fıstığı'na Aşılama" projesiyle Antep Fıstığı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılacağı bildirildi.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) tarafından finanse edilen projeyle Gaziantep yöresine has "Antep Fıstığı"nın ilçede yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 43 bin 500 Menengiç ağacına Antep Fıstığı'nın aşılanması hedefleniyor.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, aşılama yapılan alanı gezerek çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Yürütülen proje sayesinde Antep Fıstığı'nın ilçede daha da yaygınlaşacağını ifade eden Şahin, böylelikle tarım arazilerinin büyük bir kesimi dağlık arazide bulunan Sincik'te ciddi anlamda ekonomik girdi sağlanacağını, burada yaşayanların da refah düzeyinin artacağını ifade etti.
Projeyi yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Şahin, "Aşılama projesine büyük destek veriyoruz. Çünkü Antep Fıstığı'nın geliri menengiç üretimine göre daha yüksek. Üreticilerin gelirinin düşük olduğu bu kırsal alanda Antep Fıstığı, çiftçiler için bir nimet olacak. İnşallah bu proje Sincik'te tamamlandığında üreticimizin geliri artarken, köylüler de memleketlerinde istihdam edilerek başka yerlere çalışmaya gitmeyecek" dedi.
Projenin yüzde 70'nin devlet destekli olduğuna işaret eden Şahin, hedeflerinin Sincik'te 43 bin 500 Menengiç ağacına Antep Fıstığı aşısı yapmak olduğunu kaydetti.
Şahin, Tarım İl Müdürlüğü ile projenin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.
Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz