YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mensa Türkiye’nin en şeffaf şirketlerinden biri olduğunu bir kez daha belgeledi

Avrupa’nın en büyük kadife kumaş üretim kapasitesine sahip Mensa’nın (Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar...

Avrupa’nın en büyük kadife kumaş üretim kapasitesine sahip Mensa’nın (Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş) Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 7,59 olarak açıklandı. Sermaye Piyasası Kurulu'nun yayınladığı Kurumsal Yönetim İlkeleri temel alınarak yapılan değerlendirmede Mensa, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık kategorilerinde 8.28 gibi yüksek bir not aldı. Derecelendirmeyi ise SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş. gerçekleştirdi.
Konuya ilişkin olarak açıklama yapan Mensa İcra Kurulu Başkanı Faik Ulutaş Mensa’nın kurumsal yönetişim ilkeleriyle yönetilen şeffaf bir kurum olduğunu, alınan yüksek notun da bunu teyit ettiğini belirtti. İMKB’de işlem gören şirketler arasında kamuyu aydınlatma, şeffaflık gibi çok önemli konularda alldıkları yüksek nottan gurur duyduklarını da belirten Ulutaş, kurumsallaşma ve yatırımcı hakları konusunda son yıllarda önemli mesafe kaydettiklerini, İMKB’de de olmanın bütün gereklerini yerine getirdiklerini ve mevzuatlara uymak konusunda son derece hassas olduklarını söyledi. Ulutaş önümüzdeki dönemlerde bu yönde atacakları adımlarla Mensa’nın puanını daha da yukarılara çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

MENSA HAKKINDA
Adana’da 37 yıl önce kurulan Mensa, 1973-1974 yıllarında yaşanan petrol krizinin ardından İşbankası’na geçmişti. Ulutaş Grubu tarafından 1996 yılında satın alınan Mensa, 2003 yılından sonra yapılan yatırımlarla yıllık 21 milyon metre kumaş kapasitesine kavuşarak Avrupa’nın en büyük kadife üreticisi durumuna geldi. Tam kapasite çalıştığında 2 bin kişiye istihdam sağlayan Mensa, 2006 yılına kadar ISO 500 listesinde ön sıralarda yer alıyordu. 2010 yılı başında Türkiye’nin ilk Oydan Yoksun Pay ihracını gerçekleştiren şirketin piyasa değeri 100 milyon USD’nin üzerinde bulunuyor.

KURUMSAL YÖNETİM DERECELENDİRME NOTU NEDİR
Kurumsal yönetim derecelendirme notu, şirketlerin pay ve menfaat sahiplerine verdikleri önemin, kamuyu zamanında ve doğru aydınlatma faaliyetlerinin, yönetim kurulunun faaliyetlerinin genel kredibilitesi ve pay ve menfaat sahipleri ile ilişkiler hakkında bir görüştür. Şirketlerin kurumsal yönetim değerlemeleri adillik, şeffaflık,hesap verebilirlik ve sorumluluk olarak adlandırılan dört temel ilke çerçevesinde çeşitli kriterler göz önünde bulundurularak yapılır. Adillik; şirket yönetiminin tüm faaliyetlerinde pay ve menfaat sahiplerine eşit davranmasını ve olası çıkar çatışmalarının önüne geçilmesini ifade eder. Şeffaflık; şirket ile ilgili finansal ve finansal olmayan bilgilerin, zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir bir şekilde kamuoyuna duyurulmasıdır. Hesap verebilirlik;yönetim kurulu üyelerinin esas itibariyle anonim şirket tüzel kişiliğine ve dolayısıyla pay sahiplerine karşı olan hesap verme zorunluluğunu, sorumluluk ise; şirket yönetiminin anonim şirket adına yaptığı tüm faaliyetlerinin mevzuata, esas sözleşmeye ve şirket içi düzenlemelere uygunluğunu ve bunun denetlenmesini ifade eder. Kurumsal yönetimin bu dört temel ilkesi, performans ölçümü ve geliştirilmesi esasına dayalı olarak birbirleriyle ilişkilendirilmekte ve böylece, şirketlerin hissedarları için değer yaratırken, toplumsal değerlerle de uyumlu olması beklenmektedir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler