YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mermerciler Seslerini Daha Iyi Duyurabilmek Için Dernek Kuruyor

Antalya’nın Finike ilçesinde mermer işletmecileri seslerini daha iyi duyurabilmek için dernek kuruyor. Son zamanlarda basında...

Mermerciler Seslerini Daha Iyi Duyurabilmek Için Dernek Kuruyor

Antalya’nın Finike ilçesinde mermer işletmecileri seslerini daha iyi duyurabilmek için dernek kuruyor. Son zamanlarda basında çıkan olumsuz haberler üzerine harekete geçen işletmeciler mermer işletmecilerini dernek çatısı altında toplamayı düşünüyor. Belli aralıklarla da basının karşısına çıkıp sektördeki faaliyetleriyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Son zamanlarda mermer ocaklarıyla ilgili basında çıkan haberler Finike’deki mermer işletmecilerini kenetledi. Gerçeği yansıtmayan bilgilerden dert yanan işletmeciler, seslerini daha güçlü duyurmak ve sektörden ekmek yiyen diğer işletmecilerle ilişkileri daha sıcak tutabilmek için dernek kuracak.

Onur Mermer, Finike Mermer, Adalya ve Portsan firma yöneticileri basının karşısına çıktı. Son zamanlarda ulusal ve mahalli basında çıkan haberlerden duydukları rahatsızlığı dile getiren işletme sahiplerinden Onur Mermer’in sahibi Selahattin Onur aynı zamanda Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği’nin (TÜMMER) Yönetim Kurulu Başkanlığını yapıyor. TÜMMER Başkanı Onur, “Son zamanlarda basında çıkan gerçeği yansıtmayan bilgiler bizi çok üzdü. Bizim doğaya zarar verdiğimiz söyleniyor. Mermer çıkartırken sadece su ve elmas kullanılıyor. Doğaya karşı duyarlıyız. Bize ne izin verildiyse onu yapıyoruz. Rezervi biten ocaklarda da rehabilite çalışması yapıyoruz. 130 dönüm yere fidan diktik. Finike’de binde 3’te madencilik yapılıyor. Bir de dinamit patlattığımız söyleniyor. Dinamit patlatılırsa oradan sağlıklı taş çıkartılamaz. Biz taşı blok şeklinde çıkartıyoruz.” dedi.

Portsan firmasının sahibi Süleyman Aksoy da şunları söyledi: "Çevreye zarar verdiğimiz söz konusu olamaz. Bizim eksiğimiz belki de çevre konusunda duyarlı olduğumuzu yeterince kamuoyuna anlatamamak. Bu konuya taraf olarak bizlerin de görüşüne yer verilmesini istiyoruz. Amacımız çalıştığımız alanlarda vurmak kırmak ya da doğaya zarar vermek değil. Çevreciler kadar biz de doğayı seviyoruz ve kapatılan ocakların rehabilite edilmesini önemsiyoruz. Sosyal tepkilere uzak ya da duyarsız kaldığımız düşünülmesin. Maden sektörünü yok saymak yerine hep beraber ortak çözümler bulalım. Arkadaşlarımızla konuştuk dernek kurmayı düşünüyoruz. Sesimizi daha iyi duyurmayı düşünüyoruz.”

Finike Mermer’in sahibi Mehmet Baysarı ise bu işletmelerin yılda bir iki defa denetlendiğini belirtti.
Öte yandan pasa ve hafriyatla doldurulduğu iddia edilen dere yatağının haritada dere olarak gözükmediği ifade edildi. Aktif dere yatağının da 40 metre aşağıda olduğu belirtildi. Bölgede en yeni mermer ocağının 15 senelik olduğu hatırlatılarak, bu güne kadar hiç dere patlaması görülmediği vurgulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler