YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı temizlendi

Mersin'de deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı temizlendi

MERSİN (AA) - Mersin'de kaplumbağaların yumurta bıraktığı merkez Akdeniz ilçesindeki Kazanlı sahilinde temizlik çalışması yapıldı.

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği öncülüğünde, AFAD, AKUT ekipleri ile İspanya, İtalya, Portekiz, Ukrayna ve Makedonya'dan gelen misafir öğrenciler, Kazanlı sahilinin temizlenmesi için "Doğayı kirletme, hayatın rengini tüketme" sloganıyla kampanya başlattı.

Sahilde bir araya gelen öğrenci ve yetkililer, caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı kumsaldaki kilolarca lastik, plastik, cam ve çöpleri topladı.

Toplanan çöpler, belediyeye ait kamyonlarla götürüldü.

- "Bu farkındalığı her beraber yaşatacağız"

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce de bu sahilde temizlik yaptıklarını söyledi.

Sahil temizliğine gönüllülerin de katıldığını ifade eden Gültak, Kazanlı sahilinin temizliğine önem verdiklerini belirtti.

Kazanlı'nın Türkiye'nin en güzel sahillerinden biri olduğunu vurgulayan Gültak, şöyle konuştu:

"Daha yaşanılır, güzel ve yeşil bir Akdeniz düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımız devam edecek. Belediyemiz buraya itina gösteriyor ve temizliyor. Bunu devam ettireceğiz. Gençlerimiz ve yabancılar ilgi gösteriyor. Bu kumu ve sahilin uzunluğunu Türkiye'nin hiçbir yerinde göremezsiniz. Bu farkındalığı her beraber yaşatacağız."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler