YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mersin'de yaş meyve ve sebze sektörü ihracatı değerlendirildi

Mersin'de yaş meyve ve sebze sektörü ihracatı değerlendirildi

Mersin'de yaş meyve ve sebze sektörü ihracatı değerlendirildi

MERSİN (AA) - Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Gürüz, Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 46'sını karşıladıklarını belirtti.

Gürüz, bir oteldeki basın toplantısında, 2022'nin ilk 6 ayında yapılan yaş meyve ve sebze ihracatını değerlendirdi.

Dış satımın geçen yıla göre arttığını belirten Gürüz, "Türkiye'nin 2021'in ilk 6 ayında 2 milyon 295 bin ton olan yaş meyve ve sebze ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 12'lik artışla 2 milyon 581 bin tona yükseldi." dedi.

Gürüz, en çok ihraç edilen ürünler sıralamasında limon, mandalina ve domatesin yer aldığını ifade ederek, en çok dış satımın da Rusya, Almanya, Irak, Ukrayna, Romanya'ya yapıldığını dile getirdi.

Türkiye'nin geçen yılın ilk yarısında 714 bin ton olan narenciye ihracatının bu yılın ilk 6 ayında yüzde 43 artarak 1 milyon 23 bin tona ulaştığını aktaran Gürüz, şunları kaydetti:

"Akdeniz İhracatçı Birlikleri olarak Türkiye'deki yaş meyve ve sebze ihracatının yüzde 46'sını gerçekleştiriyoruz. Bizden sonra Antalya, Ege, Uludağ, Doğu Karadeniz'deki birlikler de dış satım yapıyor ama neredeyse Türkiye'nin dış satımının yarıya yakınını biz, tek başımıza AKİB olarak gerçekleştiriyoruz. Türkiye narenciye ihracatının da yüzde 68'ini AKİB olarak yapıyoruz."

Yaş meyve ve sebze sektörünün ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu işaret eden Gürüz, 20-22 Ekim'de Antalya'da üçüncü kez düzenlenecek Yaş Sebze ve Meyve, Depolama, Ambalaj, Lojistik Fuarı Tarım Makineleri ve Teknolojileri Fuarı'nı destekleyeceklerini vurguladı.

AntExpo Fuarcılık Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Murat Özer de 20-22 Ekim'de Türkiye'nin ilk ve tek yaş meyve sebze fuarının 3. kez kapılarını açacağını belirtti.

Türkiye olarak çok iyi bir platform sağlayabilecek durumda olduklarını ifade eden Özer, "Yaş meyve sebze sektörünün Türkiye'deki vitrini olacak. Bu sene yaş meyve sebze sektöründeki ilerlemeyle beraber acenteler daha aktif çalışıyorlar. Fuar için 18 farklı ülkeden 160 alıcı netleşti. Global konferanslar bu sene ilk kez fuarla eş zamanlı düzenlenecek." ifadelerini kullandı.

Mersin'de yaş meyve ve sebze sektörü ihracatı değerlendirildi

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler