Mersin’in ana sorununun hak etmeyen kişi ve kurumlara hak etmedikleri övgünün yapılması olduğunu vurgulayan Mersin Gazetesi Köşe Yazarı Harun Arslan, mevcut durumda kişi ve kuruluşların da görevlerini tam ve doğru yaptıklarını sandıklarını ve aynı durumda davranışlarını sürdürdüklerini belirtti.
Mersin’de birbirlerine karşılıklı iltifat eden kurumların kendilerini tatmin ettiklerini ve birbirlerinin eksiklerini kapatmaya çalıştıkların, kapattıklarını da sandıklarını dile getiren Harun Arslan: “Acaba, hak etmeyen kurumlara övgü yağdırarak kentimize ne kadar zarar verdiğimizin ve onların çalışmamasını sağladığımızın, kenti geliştirmemeye katkı verdiğimizin farkında mıyız..?” diyerek konuyu sorguladı.
Yabancı öğrenciler yazılarını internette yayınlıyor
Örnek olarak Mersin ve Gaziantep’te kente üniversite etkisini de karşılaştıran Köşe Yazarı Harun Arslan, Gaziantep’te Üniversite-Kent ilişkisinin nasıl sağlandığı konusunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi yetkililerinden aldığı bilgiyi paylaştı.
Harun Arslan, Gaziantep Üniversitesi’nde “Şehirle Entegrasyonu Sağlamak” için yeni başlayan öğrencilere ilk yıl, “Sosyal Sorumluluk Dersi” verildiğini, ardından da kentle ilgili bir “Sosyal Sorumluluk Projesi” yapmalarının istendiğini söyledi.
Gaziantep’te dünyanın her yerinden gelmiş 800 yabancı öğrenci olduğunu, yabancı öğrencilerin gelir gelmez belediye tarafından kendilerine kentle ilgili bilgiler verilip, tüm kentte ücretsiz her yere gidebildiklerini, onlar için özel piknik ve geziler düzenlendikten sonra kendi dillerinde Gaziantep’le ilgili bir yazı yazmaları istenerek bu yazıların internette yayınlandığını belirtti.
Rektör pozitif, iletişime açık, kalbi sevgi dolu, güzel bir insan!
Geçtiğimiz günlerde Mersin Ekonomi Platformu Genel Sekreteri’nin “Üniversite İş Dünyası El Ele” başlıklı yazısını hayretle okuduğunu açıklayan Arslan: “Burada rektöre yapılan ziyarette; rektörün ne kadar pozitif manada farklı, sıcak, iletişime açık, huzurlu, kalbi sevgi dolu, alçak gönüllü, güzel bir insan olduğu ve sıkı bir hayvan dostu olarak evinde çok sayıda hayvan beslediği anlatılıyordu. Rektör, MESİAD olarak götürülen önerileri dikkatle dinlemiş ve olumlu bir görüşme olduğu kanısı verilerek herkes tatmin olmuştu” diye konuştu.
Koltuk ve mevki koruma anlayışından vazgeçilmeli!
MESİAD ile Mersin Ekonomi Platformu’nun yaptığı son görüşmeleri eleştiren Harun Arslan, artık gerçekleri söyleyebilme, kişi ve kurumları cesurca eleştirebilme ve koltuk ve mevki koruma anlayışından vazgeçme, kentin bu gelişme dönemine ayak uydurabilme ve de değişebilme zamanının gelip geçmekte olduğunun altını çizdi.
Fotoğraf Çiğdem YURDAGEL
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz