HABER

Mesainin 07.00'ye alınması için net bir karar yok

Mesainin 07.00'ye alınması için net bir karar yok

ANKARA (İHA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, küresel ısınma nedeniyle kamu çalışanlarının mesai saatlerinin 07.00'ye çekilmesiyle ilgili olarak şu anda net bir karar verilmediğini açıkladı.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Enerji Bakanı Hilmi Güler, mesai saatlerinin 07.00'ye çekilmesiyle ilgili olarak henüz ortada netleşen bir çalışmanın olmadığını söyledi. Güler, konuyla ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını, önümüzdeki günlerde Tarım Bakanı ve Çevre Bakanı ile üçlü bir görüşme yapacaklarını kaydetti. Çevre Bakanlığı'nın bu yönde bir çalışması olduğunu bildiğini ifade eden Güler, "Ancak henüz bu noktada net bir karar verilmiş değil. Sayın Bakan ile aynı zamanda Tarım Bakanımız ile üçlü olarak görüşeceğiz" dedi.

Bakan Güler, konuyla ilgili olarak bakanlığının bu noktada bir çalışmasının olmadığını da belirtti. Küresel ısınma nedeniyle yürütülen çalışmaların su noktasında bir parçasının da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olduğunu anlatan Güler, gazetecilerin 'Mesai saatleri için düşünülen 07.00 biraz erken bir saat değil mi?' yönündeki sorusu üzerine, "Daha görüşmedik. Bakanlar Kurulu'nda da bu konu ele alınmamıştır. Kendi aramızda da henüz tartışmadık. Önce böyle bir şeye gerek olup olmadığını görüşmemiz lazım. Şu anda tartışmamız lazım" diye konuştu.

Bakan Güler, 'Su tüketiminin azaltılması için ücretin yükseltilmesi sözkonusu mu?' yönündeki bir soruya da, "Ücretten önce suyun önce verimli kullanılması önemli. Bununla ilgili DSİ bütün kanalları kapalı yapıyor. Şu anda bütün yeni yatırımlar kapalı. Eskilerin üzerini de kapatıyoruz. Ayrıca damlama sistemini uygulamak istiyoruz. Sulamayla ilgili model geliştirdik. Özel sektöre bunu açmak için. Bu noktada yepyeni bir çalışma modeli gerçekleştireceğiz" şeklinde cevap verdi.
Bakan Güler, kaçak kuyularla ilgili bir soru üzerine de "Öteden beri en önemli şikayet konularından bir tanesi. Bu sefer yer altı suyu gittikçe derine iniyor. Derine indikçe daha fazla elektrik kullanılıyor. Bununla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Nasıl yapacağımıza henüz karar vermedik. Uygulama metodunu ve yönetmeliğini de, şu anda prensip olarak etüt ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler