Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile hizmet alanına girecek ilçelerde çalışma başlattı.
MESKİ Genel Müdür Kamil Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada, 6360 sayılı yasa kapsamında 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi’ne dahil olacak ilçe, belde ve köylerin su, kanalizasyon altyapısı ve atık sularının bertarafı ile ilgili bir çalışma başlattıklarını bildirdi. Bu kapsamda Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ve Gülnar ilçelerini gezerek kaymakamlar, belediye başkanları, köy muhtarları ve belediye yetkilileriyle bir araya gelen MESKİ Genel Müdürü Ülgen, ziyaretlerde fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Ziyaretlerinde, MESKİ Genel Müdürlüğü'nün bütün imkanları ile ilçelere katkı sağlayacağını ifade eden Ülgen, "Yeni Büyükşehir Yasası ile 2014 Mart ayındaki seçimlere müteakip belde belediyeleri kapatılıp, ilçe belediyelerimizin de su ve kanalizasyon hizmetleri Büyükşehir'e bağlanmış olacak. Bu nedenle su ve kanalizasyon altyapısı planlamalarını şimdiden yapmak ve süreç gerçekleşince de yatırımlara hemen başlayabilmek için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Görüşmelerde MESKİ‘yi de tanıtıyor, çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan'ın başkanlığında başlattığımız bu çalışma ile ilçe ve belde belediye başkanları ile muhtarlarımızın da hazır bulunduğu ayrı ayrı toplantılar düzenleyerek ihtiyaçları ve yeniden yapılanma ile ilgili gerekli bilgileri erkenden tespit ediyoruz” dedi.
MESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde Yeniden Yapılanma Komisyonu adı altında 1 üst, 6 alt komisyon oluşturduklarını ve çalışma planı hazırladıklarını dile getiren Ülgen, “Kurulan 7 adet komisyon ile birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık. Yeniden Yapılanma Komisyonu Başkanı Tekin Karabıyık ile beraber ‘6360 sayılı kanunun uygulama dosyası’ adıyla hazırlamış olduğumuz kitapçıkları ilçelerimizde dağıtarak, o ilçenin suyu ve suyunun nitelikleri, içme suyu tesisleri, kanalizasyon sistemi, abone işleri, bilgisayar programları, borç ve alacakları, personel, menkul, gayrı menkul, taşıt ve iş makineleri ve personel durumlarıyla ilgili bilgiler alıyoruz. Bütün imkanlarımızla ilçelere hizmet götüreceğiz. MESKİ olarak hangi ilçemizin, hangi ücra köyünde ne ihtiyacı varsa onu belirliyoruz. Tespitlerimizi tamamladığımızda, çalışmalarımızı her ilçemizin bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olan personeli ile gerçekleştireceğiz. Buradaki insanların yöre bilgisi ile MESKİ‘nin kurumsal, teknik bilgi ve deneyimlerini bütünleştireceğiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Macit Özcan'ın bize verdiği talimat ile her ilçenin çalışanlarını bünyemizde eğittikten sonra kendi bölgesinde çalıştırarak ve her ilçede MESKİ Şube Müdürlüğü oluşturarak yüzde 100 verim almaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.
MESKİ’nin su idareleri arasında en erken kolları sıvayıp hizmete başlayan idarelerden biri olduğunu vurgulayan Ülgen, şöyle devam etti: “Bu sene işlerimizi planlayarak, 2014'teki birleşme süreci gerçekleştiğinde planladıklarımızı hemen uygulamaya alacak ve yatırımlarımıza bir an önce başlayacağız. Daha önce de 2004 yılında 5216 sayılı kanunla sınırlarımız 20 km olarak kısmen genişlemişti. Merkeze bağlı dört ilçemizde yapmış olduğumuz bu çalışmalarla, Türkiye’deki en başarılı su ve kanalizasyon idarelerinden biri olarak görevimizi yerine getirdik. Mersin merkezde yakaladığımız bu başarıyı ilçelerimizde de sürdürme kararlılığı içerisindeyiz."
MESKİ’nin teknik gezilerinin diğer ilçelerde de devam edeceği bildirildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz