Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Kamil Ülgen, 2014 yılından itibaren büyükşehir belediye sınırlarının tüm ili kapsamasıyla başlayacak yeni dönemle ilgili yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, yeni döneme en iyi ve en sorunsuz geçişi Mersin’in yapacağına inandıklarını kaydetti.
MESKİ Genel Müdürü Ülgen, yazılı bir açıklamaya yaparak hazırlıklarla ilgili bilgi verdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırlarının genişleyerek Mersin il sınırı olmasıyla birlikte MESKİ Genel Müdürlüğü’nün yeniden yapılanma çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Ülgen, 6360 sayılı kanunun 6 Aralık 2012 tarihinde yayınlanmasından sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın talimatıyla hemen çalışmalara başladıklarını bildirdi. Ülgen, bu çerçevede MESKİ Teftiş Kurulu ve Yeniden Yapılandırma Komisyonu Başkanı Tekin Karabıyık başkanlığında MESKİ daire başkanlarından oluşan 15 kişilik bir üst komisyon ile her birisi kendi alanında uzmanlaşmış 40 kişiden oluşan 6 adet ihtisas komisyonu oluşturduklarını anlattı. Türkiye’de sayısı 30 olan su ve kanalizasyon idareleri içinde böyle bir çalışmanın bilindiği kadarı ile ilk kez yapıldığını aktaran Ülgen, “Yapılan toplantılar sonucunda hizmet götüreceğimiz ilçe, belde ve köylerin şu anki durumlarını tespit etmek amacıyla bir kitapçık hazırladık. Yeni bağlanan ilçelerde kaymakamları ve belediye başkanlarını ziyaret ettik, belde belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla toplantılar yaptık ve bu kitapçıkları ilgililere dağıttık. Sorunları tek tek tespit ettik. Henüz resmi olarak MESKİ’nin görev alanına girmemiş olmalarına rağmen, acil ve halk sağlığını doğrudan ilgilendiren yerlerde gerekli müdahaleleri yapma kararı aldık ve uygulamaya başladık” dedi.
İhtisas komisyonlarının kapatılacak olan beldelerin tamamını ziyaret ettikleri bilgisini de veren Ülgen, “Komisyon üyelerimiz sabah 06.00’da başlayıp çoğu kez gece yarılarına kadar uzayan ve yaklaşık 10 gün süren bu çalışmalar sonucunda tabir yerinde ise beldelerin ve köylerin röntgenini çektiler. Acil sorunlar tespit edildi. Bu sorunların giderilmesi için gerekli yardımlar konusunda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Daha şimdiden 2014 yılı Yatırım Programı’nda kapatılacak olan belde ve köyler ile ilçelere yapılacak yatırımları planlanmaya başlandığımız gibi bu yatırım programından önce yapılması gereken acil durumları da saptayarak projelerimizi hazırlamaya başladık. Bu çalışmalarımızı Mersin Üniversitesi’nden de destek alarak yürüteceğiz“ ifadelerini kullandı.
MESKİ Genel Müdürlüğü olarak il sınırları içindeki tüm Mersinlilerin öncelikle içme suyu sonra da kanalizasyon ve atıksu arıtma sorunlarını çözmeye hazır olduklarının altını çizen Ülgen, şöyle devam etti: “Bu geçiş sürecinin en az sancılı olabilmesi, kanunun öngördüğü şekilde yapılması için yeni bağlanan yerlerde bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor. Su ve kanalizasyon altyapısı planlamalarını şimdiden yapmak ve süreç gerçekleşince de yatırımlara hemen başlayabilmek için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.”
Yeni döneme dair önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirten Ülgen, söz konusu çalışmalarla yeni döneme en iyi ve en sorunsuz geçişi Mersin’in yapacağına inandıklarını dile getirdi. Yeniden Yapılanma Komisyonu’nun yaptığı çalışmaların tüm Türkiye’ye model nitelikte olduğunu vurgulayan Ülgen, “İnşallah yeni döneme en iyi ve en sorunsuz geçişi biz yapacağız. Bunun yanı sıra sürecin iyi planlanması halinde bu modelin Türkiye’ye de örnek olacağına inanıyoruz. Amacımız ulaşılamayan hiçbir yerimiz kalmasın ve her yerimiz ilçe merkezleri gibi olsun. Kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekli çalışmalarımızı planlıyoruz. İnşallah gelecek Mersin için çok daha güzel olacak” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz