YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesleki Ve Teknik Eğitimde Kalite Sistemi Hayata Geçiriliyor (1)

ANKARA, Mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir kalite sistemi oluşturulmasını hedefleyen METEK Projesi; AB ve Türkiye

ANKARA, Mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir kalite sistemi oluşturulmasını hedefleyen METEK Projesi; AB ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edildi.
Proje kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde okullar düzeyinde kalite uygulamalarını izlemek, değerlendirmek ve desteklemek, toplumda kalite kültürü konusunda farkındalık oluşturmak, müfredat geliştirmek, eğitici ve yönetici eğitimleri gibi konularda çok sayıda faaliyet gerçekleştirildi.
Proje kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Sistemi geliştirilerek Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı'nın kuruluşuna yönelik destek verildi. Mesleki ve teknik eğitimde kalite geliştirmeyi stratejik düzeyde desteklemek için yol haritası sunan Kalite Stratejisi ve Eylem Planı oluşturuldu.
Ulusal Kalite Sisteminin fonksiyonlarına göre nasıl yaygınlaştırılacağını aşama aşama gösteren ve kalite güvence sisteminin uygulanması sürecinde kurum ve kuruluşlar için rehberlik sağlayacak Öz Değerlendirme Rehberlik Kılavuzu ile Ulusal Kalite Referans ve Rehberlik Kılavuzu ilgili taraflarla yakın işbirliği içerisinde hazırlandı.
Mesleki ve teknik eğitim sisteminde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yönelik 15 büyüme merkezindeki meslek yüksekokullarına ekipman desteği sağlaması ve mesleki eğitimin içeriğini ve kalitesini desteklemek amacıyla açılan hibe programları da METEK Projesi kapsamında yürütülen faaliyetlerdendir.
METEK Projesi faaliyetleri çerçevesinde
Taslak 91 meslek standardı hazırlandı.
Mezun izleme sisteminde yeni modeller Müfredat geliştirme çalışmaları 3698 katılımcıyla tamamlandı.
Mesleki rehberlik ve kariyer danışmanlığı eğitimlerine toplam 2158 kişi katıldı.
Eğitici eğitimleri çerçevesinde 268 kişiye eğitimler verildi.
Kariyer ve tanıtım günleri kapsamında pilot illerde 3029 öğretmen, öğrenci ve sektör temsilcisine ulaşıldı.
'Sektörle İşbirliği' seminerlerine özel sektör, öğrenci, okul ve sosyal ortaklardan 3077 kişi iştirak etti.
'Sosyal Ortaklarla İşbirliği' konferansları 10 İlde 1059 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Proje kapsamında yaklaşık 19.000 katılımcıya yüz yüze ulaşıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler