YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mesleklerini Çadır Kentte De Sürdürüyorlar

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda kalan Suriyelilerden bazıları mesleklerini burada da sürdürüyor.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırlarda kalan Suriyelilerden bazıları mesleklerini burada da sürdürüyor.

Hatay'ın Altınözü ilçesine bağlı Boynuyoğun köyündeki 557 çadırın bulunduğu kampta kalan bin 729 Suriyeli, Türk hükümetine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerine sahip çıktığı ve kalacak yer sağladığı için minnettar olduklarını ifade ediyor.

Her ihtiyaçlarının Türk yetkililer tarafından karşılandığını, hiçbir sıkıntılarının bulunmadığını belirten Suriyeliler, bir an önce ülkelerindeki olayların bitmesini, Esed rejiminin gitmesini ve evlerine dönebilmeyi istiyor.

Çadırda gündelik hayatlarını sürdüren Suriyelilerin bazıları, vakit geçirebilmek ve biraz da para kazanabilmek amacıyla Suriye'deki işleri burada da yapma imkanı bulmaktan memnun.

-Çadır kentte esmer ekmek yapıyor"

Suriye'nin Cisr eş-Şuğr kentinden yaklaşık 14 ay önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelen Mahir Hicazi, "esmer buğdaydan" yapılan, içerisine yumurta koyularak hazırlanan ekmeği pişirerek hem vakit geçirdiğini hem de bunu yiyen Suriyelilerin adeta kendilerini ülkelerinde gibi hissetmesine yardımcı olduğunu söyledi.

Çadır kentte hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Hicazi, iki ülke insanının farklı damak tadı nedeniyle ekmeklerine yoğun talep olduğunu kaydetti.

Her gün 500 etmek pişirdiğini ifade eden Hicazi, ekmeklerin tanesini bir liradan sattığını dile getirdi.

Suriye'de lokanta işlettiğini, ancak saldırılar nedeniyle Türkiye'ye gelmek zorunda kaldıklarını anlatan Hicazi, mesleğini burada da sürdürmekten mutlu olduğunu kaydetti.

-Çadır kentin bakkalı-

Çadır kentte bir çadırı bakkal olarak kullanan Cisr eş-Şuğrlu Abdulnasır Tırk, daha çok çocukları sevindirmeyi amaçladığını söyledi.

Suriye'de taksi şoförlüğü yaptığını, ancak olayların ardından ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığındığını anlatan Tırk, çadır kentte her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasına rağmen boş oturarak vaktin geçmediğini vurguladı.

Türk yetkililerin desteğiyle küçük bir bakkal dükkanı açtığını ifade eden Tırk, "Esed'in çocuklara haram ettiği çikolataları, gofretleri, cipsleri satıyorum. Ben Suriye'de taksi şoförüydüm. Esed'in ordusu aracımı yaktı. Evlerimizi yakıp yıktı. Bizleri evlerimizi bırakarak ülkemizi terk etmemizden başka bir şans vermediler. Çoluk çocuk demeden herkesi ülkelerinden uzaklaştırdı. 2 çocuğum var. Esed artık Alevi, Sünni ve Hristiyan demeden herkesi vurmaya başladı. Esed aklını yitirmiş gibi artık" dedi.

Bakkal, fırın gibi işletmelerin yanı sıra çay ocağı da bulunan çadır kentte Suriyeliler, günlük hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler