YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mezitli’yi inovasyon ödülü heyecanı sardı

Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Mezitli Belediyesi’ni, “Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon ödülü” heyecanı sardı.

Türkiye’yi uluslararası arenada temsil eden Mezitli Belediyesi’ni, “Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon ödülü” heyecanı sardı. Finalde Sidney, New York ve Milano gibi dünya kentleri ile yarışan Mezitli Belediyesi, dev kentler arasından sıyrılmanın hesabını yapıyor.
2018 Guangzhou Uluslararası Kentsel İnovasyon ödülü için 66 ülke, 193 şehirden 273 belediyenin başvurusu alındı. Aralarında Uluslararası Şehir ve Bölge Plancıları Birliği’nin (ISOCARP), Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-HABITAT), Honkong Üniversitesi, Singapur Teknoloji ve Tasarım Üniversitesi, Buenos Aires Üniversitesi, Harvard Üniversitesi, Lincoln Enstitüsü gibi dünyaca saygın kurumlardan profesörler, üst düzey yöneticileri ve bilim adamları yer aldığı teknik komite 8-12 Eylül tarihleri arasında Endonezya’nın Surabaya kentinde toplandı ve aralarında dünya devlerinin de olduğu 15 şehri seçti. 6-8 Aralık tarihleri arasında Guangzhou’da gerçekleştirilecek olan Küresel Belediye Başkanları Forumu&2018 Kentsel İnovasyon Konferansı ve Guangzhou ödülü toplantısında jüri kazanan 5 kentte karar verecek.
Türkiye saati ile 6 Aralık 2018 gün bitimine kadar online olarak yarışma için oylama işlemleri vote.guangzhouaward.org/EN/vote.aspx adresinden devam edecek.
Ayrıca, organizasyon komitesinin seçtiği 15 şehir arasından, internet üzerinden yapılan oylamada en çok oy alacak 5 belediye finalde yarışacak.
Tüm vatandaşları Türkiye’yi temsil eden Mezitli Belediyesi’ne oy vermeye davet eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Türkiye’nin ismini Çin’de tüm dünyadan belediyelerin içinde söyletelim. Kadınların Mezitli’de daha iyi şartlarda olması için hazırladığımız projenin bu denli büyümüş olması hepimizi onurlandırıyor. Ülkemizin bayrağının Çin’de dalgalandırılabilmesi için tüm halkımızı Mezitli’de destek vermeye ve oy kullanmaya davet ediyorum" diye konuştu.
Asıl amacın ödül değil kadınların hak ettiği değer alması olduğunun altını çizen Tarhan, “Burada tezgah açan kadınlarımız ekonomik olarak daha güçlü oluyorlar. Kadınlarımız ekonomik olarak güçlenmedikçe ne siyasi ve toplumsal olarak daha güçlü olabilir ne de artık görmek istemediğimiz kadına şiddet ve cinayetin önüne geçilebilir. Kadınlarımız güçlenmedikçe Türkiye’de siyasi yönden de herhangi bir yere varmamız mümkün değil. Kadınlarımız artık daha dik ve güçlü duruyorlar" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler