MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında genel merkezde düzenlenen MHP İl Başkanları Toplantısı sonrasında, MHP kaynaklarından alınan bilgiye göre, toplantıda 1 Kasım seçiminin ardından, hem CHP hem de MHP'de aynı anda "Olağanüstü genel kurul" ve "istifa" seslerinin yükselmesinin tesadüfi olmadığı değerlendirmesi yapıldı.
OĞAN'IN PARTİDEN İHRACININ İPTALİ
Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın MHP'den ihracının iptaline ilişkin mahkeme kararının da il başkanları toplantısında gündeme geldiği, söz konusu mahkeme kararının, seçimden bir gün sonra verilmesinin tesadüfi olmadığı şeklindeki yorum da Genel Başkan Bahçeli tarafından il başkanlarıyla paylaşıldı.
"Olağanüstü kongre" iddialarına ilişkin de MHP tüzüğünün açık olduğu, böyle bir durum karşısında bütün hukuki süreçlerin işletileceği konusu da il başkanlarına aktarıldı.
Kongrenin olağan sürecinde işleyeceği, günü gelince isteyenin genel başkan adayı olabileceği görüşü de toplantıda ele alındı.
YALÇIN'DAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve bugün gerçekleştirilen il başkanları toplantılarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iki toplantıda 7 Haziran'dan bu yana gelişen gündem konularının değerlendirildiğini ve 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarının masaya yatırıldığını belirtti. MYK toplantısında ayrıca MHP Başkanlık Divanı'nda boş olan iki üyelik için seçim yapıldığını bildiren Yalçın, buna göre Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, Dış İlişkiler ve Türk Dünyasından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na ise Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın getirildiğini açıkladı.
İL BAŞKANLARININ SEÇİM RAPORLARI ALINDI
Bugünkü toplantıda ayrıca il başkanlarının seçim sonuçlarına ilişkin raporlarının alındığını belirten Yalçın, 1 Kasım seçimlerinin sonuçları üzerinde ilk günden itibaren başlatılan çalışmaların MYK ve il başkanları toplantılarında etraflıca ve bütün yönleriyle değerlendirildiğini kaydetti. MHP'nin aldığı sonuçların nedenlerinin objektif kriterler ışığında çeşitli yönleriyle analiz edildiğini vurgulayan Yalçın, "Önümüzdeki dönemde bu konuda atılması gereken adımlar ve belirlenecek yol haritası üzerinde durulmuştur. Elbette 1 Kasım seçimleri ile ilgili çalışmalarımız devam edecektir. Ancak seçim münakaşalarının yerini, Türkiye'nin seçimler dolayısıyla ötelenen sorunları ve yoğun ülke gündemi almıştır. Bunların başında terörle mücadele, başkanlık tartışmaları, hukukun siyasallaştırılması, basın özgürlüğü, ekonomik darboğaz ve dış politika gibi konular gelmektedir" dedi.
"PARTİMİZİ HEDEF ALAN TARTIŞMALAR SUNİ GÜNDEM MADDESİ OLARAK SICAK TUTULUYOR"
"Bütün bunların yanında, bir de suni gündem maddesi olarak sıcak tutulmaya çalışılan, partimizi hedef alan tartışmalar yer almaktadır" ifadesini kullanan Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:
"Bu konu Anayasa ve rejim değişikliği dayatmalarının varacağı yerle yakından ilgilidir. 1 Kasım seçimleri geride kalmasına rağmen partimizin tartışmaların odağında tutulmasının sebebi burada aranmalıdır. Rejim tartışmalarının gölgesinde girilen 1 Haziran seçimlerinde milletimizin verdiği mesajların unutulmaması gereklidir. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarına güvenerek yeniden bu tartışmaların alevlendirilmesi, partimizce büyük bir dikkat ve titizlikle takip edilmektedir. Türkiye toplumsal dinamikleri hassas ve zenginlik kaynakları sınırlı bir ülke olduğundan otoriter bir yönetim macerasını kaldıracak durumda değildir. O bakımdan ülkemizin refahını ve bölgedeki varlığını parlamenter demokraside kalarak sürdürebileceğine inanan MHP'nin bu bağlamdaki açık tutumunun devamı büyük önem arz etmektedir. MHP siyasette ilkeli duruşunu sürdürecek, doğruları söylemeye ve savunmaya devam edecektir. Partimizin zayıf düşürülme çabaları sonuçsuz kalacaktır. Yapıcı ve iyi niyetli eleştiriler dikkate alınacak ama maksatlı tenkit ve karalama kampanyalarına da sessiz kalınmayacaktır."