Sinan Oğan şöyle konuştu:
Ortada bir tarafta ülkücünün iradesi kalmış, diğer tarafta Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ifadeleri kalıyor. 'Hangi mahkeme bize uygun’ düşüncesiyle mahkemelerden karar çıkarma gayretlerini görüyoruz. Çağrı heyeti songelişmeleri değerlendirecektir. Biz genel başkan adayları da bunları değerlendireceğiz. Tarihlerin hiçbir önemi yoktur. Önemli olan istenilen imzanın iki katından fazla ülkücünün imza vermesidir. Bu bir tüzük kurultayı talebidir. Tüzük kurultayı, yeterli miktarda ülkücünün imza vermesiyle genel merkezin kabul etmesi gereken bir taleptir. Bütün delegeler gönül rızasıyla imza vermiştir.Sayın genel başkanımız gönlünü ferah tutsun kendisi paralel yapıya karşı ama ben kendisinden çok daha fazla karşıyım. Ne partimizin paralel yapının ele geçirmesine izin veririz ne de sarayın partimizi bir payanda olarak kullanmasına izin veririz. MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakmış bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi. Ülkücüler buna itiraz ediyor.
MERAL AKŞENER: KAFASINA GÖRE İMAM ARAYAN TEMEL'İN İŞİNE BENZİYOR
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarıyla ilgili, "Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel'in işine benziyor." dedi.
Akşener, yaptığı açıklamada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş kararın temyiz hakkının, Yargıtaya müracaat edilmesiyle kullanıldığını söyledi.
Bu saatten sonra ilgili sulh hukuk mahkemesinin kendi kararını yanlış görse bile kararı değiştirme yetkisine sahip olmadığını öne süren Akşener, şunları kaydetti:
"Mahkemenin kararına itiraz edilebileceğini, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulabileceğini düşünsek bile buna ilişkin itirazın Ankara'da yetkili asliye ukuk mahkemesine yapılması gerekirdi. Yetkisiz ve görevsiz ne Gemerek mahkemesinin vereceği karar geçerli ne de Tosya mahkemesinin vereceği karar geçerlidir. Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel'in işine benziyor. Bu işin herhangi bir karşılığı yoktur. Biz 15 Mayıs 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otel'de Olağanüstü Kongre'de tüzük değişikliği oylamamızı yapacağız."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın kararı şöyle yorumlamıştı;
12. sulh hukuk mahkemesinin kararının uygulanamaz olduğunu ve temyiz edeceğimizi ifade etmiştik. Bizim meri hukukumuza göre bu müracaattan sonra sürecin beklenmesi gerekirdi. Yargıtay kararı ortaya çıkamadan herhangi bir kongre çağrısı olmaması gerekirdi.
Malum kayyum heyeti kendileri tarih tespit etmek ve yargıya da uymayacak bir şekilde bu karar uygulamaya yani kongreyi toplamaya çalıştılar.
İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısını iptal ediyor. Olağanüstü kongre çağrısını tedbiren durduruyor.