MHP'li muhaliflerin açtığı davada Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi.
Sulh Hukuk Mahkeme Salonu'nun küçük olması nedeniyle salona sadece taraf avukatları alınırken dava basına kapalı olarak gerçekleştirildi.
KORAY AYDIN: DEĞİŞİM KAÇINILMAZ HALE GELDİ
MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin MHP’nin olağanüstü kongreye götürülmesi yönündeki kararına ilk tepkisini sosyal medyaüzerinden verdi Aydın’ın açıklaması şöyle: "Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin aldığı olağanüstü kurultay kararının Milliyetçi Ülkücü Harekete hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Bu karar, Türk demokratik hayatına ve yargının bağımsızlığı ilkesine ciddi bir katkı niteliğindedir. 548 üst kurul delegemizin ile ülkücü camianın değişim ve iktidar beklentisi artık geri dönülemez bir aşamaya gelmiştir. Her vesileyle ifade ettiğimiz gibi bu beklentinin somut tezahürü olan ülkücü iradenin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiç kimse merak etmesin, emanet ehil ellerdedir. Sahipsiz değildir.”
SİNAN OĞAN: ÇOK CİDDİ HAZIRLANDIK
Temyize gitmeleri 'olağanüstü kongre' kararının uygulanmasını engellemiyor. Karar temyizden bağımsız olarak uygulanacaktır. Yargıtay'a tüm genel merkezin müracat edeceği anlaşılıyor. Bu süreci durdurmaya uğraşacaklardır ama bunun için bir gerekçe gerekiyor. Yargıtay Kurultay kararını ne diye engelleyecektir. Biz bu sürece çok ciddi hazırlandık. Hiç bir hukuki açığımız yok.
Olağanüstü kurultayımız vatanımıza, milletimize, partimize ve camiamıza hayırlı olsun. Ülkücü Hareket Engellenemez pic.twitter.com/8oC5184DkC
— Dr. Sinan Oğan (@DrSinanOgan) April 8, 2016
MERAL AKŞENER'DEN DAVA SONRASI PAYLAŞIM
ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR. pic.twitter.com/5dQ2d4eft5
— Meral Akşener (@meral_aksener) April 8, 2016
MHP'DE SÜRECİN GEÇMİŞİ
İstanbul eski Milletvekili Meral Akşener, Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan ve Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın'ın da bulunduğu muhalifler parti yönetimine olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştı ancak MHP tarafından bu çağrı kabul görmemişti.
Bunun üzerine MHP'de muhaliflerin, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açmıştı.
KURULTAY ÇAĞRI HEYETİ KURULDU
MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, Kilis İl Başkanı Arif Amoca, Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner, Ardahan İl Başkanı Taşkın Polat, Bayburt İl Başkanı Süleyman Burç, Elazığ İl Başkanı Abdulvahap Erdem, Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, Tekirdağ İl Başkanı Enez Kaplan, Tokat İl Başkanı Fatih Demirkol, Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı, Uşak İl Başkanı Ali Kurt, Çorum İl Başkanı Bekir Çetin ve Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verilmesi için dava açmıştı.
PARTİNİN AVUKATLARI TALEPLERİ REDDETMİŞTİ
Dava dilekçesi, 12 Şubat Cuma MHP Genel Merkezine ulaşmıştı.
MHP'nin avukatlarınca dava dilekçesine 3 Mart'ta cevap verilmiş, usul ve esasa ilişkin itirazlarda bulunularak, dava dilekçesinin kabul edilmediği bildirilmişti.
Muhaliflerin avukatları da buna 9 Mart'ta yazılı cevap göndermiş, davaya bakma görevinin sulh hukuk mahkemesine ait olduğunu, genel merkezin partinin olağanüstü kongreye davet edilmesi hususunda takdir yetkisinin bulunmadığını savunmuştu.
Dava dilekçesinde, 543 büyük kongre delegesinin, "partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği" belirtilmişti.
(AJANLAR)