ANKARA (ANKA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, türbanın çözümü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına yanıt vermesiyle başlayan tartışmalar farklı boyutlarda devam ediyor.
Erdoğan'ın, türbanın serbestleşmesi konusunda kendisini uyaranlara Yargıya, medya ve bir üniversite rektörüne, "Kimse yasama ve yürütmenin üstünde değildir. Herkes yerini iyi bilsin. Milletin kılık kıyafetine sen ne karışıyorsun" sözleri MHP'de de rahatsızlık yarattı.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Erdoğan'ın kurumlara yönelik sert sözlerini eleştirerek bu tür çıkışlarının kurumları da yıpratacağını öne sürdü ve konuyu ANKA'ya değerlendirdi.
-MECLİS ANAYASA DEĞİŞTİRECEK SİYASİ İRADEYE SAHİP-
Vural, türbanın çözümü konusunda Meclis'te uzlaşma zemini oluştuğuna dikkat çekerek, bu meseleyi tartışma zeminine çekmek yeni tartışma zeminleri yaratacağına işaret etti. Vural, "İdare Meclis'indir. Bu meseleyi siyasi arenada tartışmayı doğru bulmuyoruz. Böyle bir konuyu çözümünden ziyade siyaseten kullanılması doğru değil" dedi.
TBMM'de böyle bir iradenin oluştuğuna dikkat çeken Vural, başka kurumların görüşlerini ifadesini siyasi tartışmaya çekmenin yanlış olduğunu söyleyerek, "Meclis'te anayasa değiştirecek siyasi irade vardır. Böyle bir konu uzunca süreden beri tartışma alanı. Böyle bir konuda kurumları yıpratmak doğru değil. Siyasi söylem odağı haline getirmek doğru değil" diye konuştu.
Vural şöyle devam etti; "Hem ‘Siyasi rant olmasın deniyor' hem de siyasi rant yapılıyor. Biz yeni bir hukuk normu oluşturacağız. Başbakanın üslubu doğru bir üslup değil. Gerilimin ortadan kaldırmasına yardımcı olunacak bir üslup değil. Bu meselenin ‘siyasi simge' olarak tartışılmasına karşıyız. Bu meselinin çözümüne yönelik yöntemleri tartışmak daha doğru olacaktır. Meclis'te uzlaşma vardır gereğini de yaparız."
-KURUMLARI HEDEF HALİNE GETİRMEMELİ- Vural, Başbakan Erdoğan'ın son çıkışlarını ise şu şekilde değerlendirdi;
"Başka kurumların görüşlerini siyasi zemine taşımak doğru değil. Onları toplum nezdinde hedef haline getirmek doğru değil. Bu tartışmaları artık Meclis dışına taşımanın bir anlamı yoktur. Meclis'in önemli bir çoğunluğu vardır. Bizim de desteğimiz irademiz varken, bu konuda sorun varmış gibi, değişik kurumları hedef almak yanlıştır. Bu konuda dikkatli davranmalarını tavsiye ediyoruz. Son 10 yılda siyasette bu sorun ön plana çıktı. ‘ Bu bir vaka. Hassas bir konu' çeşitli taraflar böyle görüyor. Onun için kurumlarımızla haspane tartışmalara girmenin bir anlamı yok." (ANKA)