HABER

MHP'li Büyükataman BİLSEM atamalarını sordu

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'dan soru önergesi.

ANKARA (ANKA)- MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) atamalarını sorarak, “BİLSEM atamaları sıradanlaşıyor mu?” dedi.

Büyükataman, önergede, eğitimi ile sıra dışı olarak nitelenen ve Türkiye’nin en zeki öğrencilerinin bulunduğu BİLSEM’lere yapılacak öğretmen ve yönetici atamalarına ilişkin olarak, “Bu merkezler yandaş mantığı ile sıradan kurumlara mı dönüştürülmek istenmektedir?” diye sordu.

Büyükataman, BİLSEM’in Özel Eğitim Kurumları statüsünde olduğunu ve üstün yetenekli çocukların okul dışında devam ettikleri bir eğitim kurumu olduğunu belirtti. Öğrencilerin özel seçmelerle belirlendiğine dikkat çeken Büyükataman, bu merkezlerde görev yapacak öğretmenlerin seçiminde de özel kriterler uygulandığını kaydetti. Büyükataman, önergede, öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak en az 5 yıl görev yapmış olma ve en az yüksek lisans yapmış olma şartlarına da yer verdi.

Öğretmen seçiminin, bir haftalık seminer ardından sınav ve mülakat gibi aşamalardan sonra puan üstünlüğüne göre yapıldığını kaydeden Büyükataman, şunları belirtti:

“Dolayısıyla bu kurumlara atanacak müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının bu süreçten geçmiş kişilerden atanması gerekmektedir. Önümüzdeki atamalarda bu şartları taşımayanların atanmasının bir takım hukuki sorunlar oluşturacağı muhakkaktır.”

-BİLSEM ATAMALARI SIRADANLAŞIYOR MU?-

BİLSEM’lere atamalar yapılmadan Bakanlığın bir açıklık getirmesini isteyen Büyükataman, şu soruları sordu:

-Bilim ve Sanat Merkezi ( BİLSEM) yönetici atamalarında sıradanlaştırılmakta mıdır?

-BİLSEM öğretmen seçiminden geçmeyen müdür yardımcıları 6 saat derse nasıl gireceklerdir?

-Bu mesele dava konusu olduğunda ve hukuki süreçler başladığında bu kişiler nerede istihdam edilecektir?

-Hak kaybına sebebiyet verenler hangi cezai işleme tabi tutulacaktır?

-BİLSEM’lerin bağlı bulunduğu Daire Başkanı, Genel Müdür ve Şube Müdürleri sorumlu oldukları kurumların özelliklerini bilmemekte midir?

-Atamalar yapılmadan bu duruma Bakanlık bir açıklık getirecek midir?

-Yalova BİLSEM’e yapılan müdür yardımcısı ataması gibi daha önce BİLSEM’lerde okutacağı dersi olmadığı halde müdür yardımcısı ataması yapılmış mıdır?

-Türkiye’de kaç tane BİLSEM bulunmaktadır? Bunların yöneticilerinden kaç tanesi bu merkezlerde görev yapacak öğretmenlerin seçiminde uygulanan özel kriterlere sahiptir? Kaç tanesi sahip değildir?

-Eğitimi ile sıra dışı olarak nitelendirilen ve Türkiye’nin en zeki öğrencilerinin bulunduğu bu merkezler yandaş mantığı ile sıradan kurumlara mı dönüştürülmek istenmektedir?

En Çok Aranan Haberler