YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mhp'li Tanrıkulu: Partimiz Kimsenin Koltuk Değneği Olmamıştır

İZMİR, (DHA)- MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu seçim bölgesi İzmir'de teşkilatla bir araya geldi ve anayasa değişikliğinde MHP'nin

Mhp'li Tanrıkulu: Partimiz Kimsenin Koltuk Değneği Olmamıştır

İZMİR, (DHA)- MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu seçim bölgesi İzmir'de teşkilatla bir araya geldi ve anayasa değişikliğinde MHP'nin iktidara verdiği desteği hatırlatarak, "Partimiz kimsenin koltuk değneği olmamıştır. MHP millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan, konuşmadan yana olmuştur. Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını, bu meselenin millî birlik ruhuyla, karşılıklı hoşgörü ve saygı dahilinde sonuçlandırılmasını arzulamaktayız" dedi. MHP yönetimi eş zamanlı olarak İzmir merkezde, Menderes ve Bakırçay havzalarında düzenlenen bilgilendirme toplantılarıyla son günlerin tartışma konusu olan siyasi ve ekonomik gelişmeleri anlatmak için İzmirlilerle bir araya geldi. Aliağa Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu başkanlığında MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bayraktar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, partinin il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tanrıkulu, Türkiye'nin 2016 yılının ikinci yarısından itibaren ciddi anlamda, iç ve dış siyasi krizlerle birlikte, terörle mücadele, Suriye ve Irak'ta meydana gelen gelişmeler nedeniyle adeta nefes alamaz duruma getirilmek istendiğini belirterek, şunları söyledi:
“Önümüzü görebilmemiz, geleceğimizi kurtarabilmemiz, milli birlik ve beraberlik hukukunu emniyete almamız için hem sorumlu davranmalı, hem de istismar ve hamaset tuzağından uzak durmamız, bize göre artık mecburiyet halini almıştır. Gelinen noktada tüm komşularımızla aramız bozulmuş, 'sıfır sorun politikası' yerle yeksan olmuş ve Türkiye merkez olma konumundan, cephe ülkeye dönüşmüştür. MHP 7 Haziran'dan sonra 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' dedi. Bu kapsamda gerekirse, değil elimizi, gövdemizi taşın altına koyacağımızı söylesek de; bu tavrımızı işlerine gelmediği için anlayan olmamış, AKP de bize koalisyon teklifinde bulunmamıştır. Türkiye'nin yıkımını projelendiren tüm mihraklar devreye girerek, provokasyonlarıyla parti olarak üzerimize gelmişlerdir. Ancak bu tefrikanın düşünemediği, göremediği, planlayamadığı: Bu davanın kutlu ve kutsal olduğu, şahsi çıkar ve ikbal hesaplarına zincirden boşalmış hırs ve ihtiraslara hiçbir şart altında kurban edilemeyeceğidir. Çünkü milliyetçi hareket özünde karşılıksız bir vatan ve millet sevgisinden feyz alan bir ruh, gönül, inanç ve iman hareketedir."
"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR TOPLUMSAL SÖZLEŞMEYE İHTİYACI VAR"
Anayasa tartışmalarının Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle birlikte başladığını anlatan Tanrıkulu, konunun önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Konu önemlidir; çünkü sistem tartışmaları siyaseti tıkarsa rejim krizine dönüşebilecektir. Az önce verdiğim bölünen diğer ülkeler örneği bu kapsamda bir kez daha hatırlanmalıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla ilgili olarak devamlı bir yetki karmaşası yaşanmaktadır. Bu anayasa 1980'de yapıldığında biz siyasî parti olarak mecliste değildik. Bizim dışımızda yapılan bu anayasa, 1980'den bugüne yamalı bohçaya dönüşmüş ve bugün ortaya milletin taleplerine uymayan bir anayasa çıkmış. Daha açık ifade etmemiz gerekirse anayasa artık zorlanmış durumdadır. Hukuki ve fiziki durumu örtüşmemektedir. Türkiye'nin bu yüzden yeni bir toplumsal sözleşmeye, hukuki bir zemine ihtiyacı vardır. Milliyetçi Hareket Partisi'nin girişimleriyle, devletin üniter yapısı korunmuş, sistemle ilgili bazı düzenlemelere set çekilmiştir. Bu kapsamda Millİ Güvenlik Kurulu'nu (MGK) kaldırmasını isteyen iktidar, tavrımızdan dolayı bunu gerçekleştirememiştir."
Tanrıkulu, mevcut anayasada Cumhurbaşkanı'nın bir tek vatana ihanet etmesi halinde yargılanabildiğini, ancak getirilmek istenen değişiklik ile attığı her adımdan sorumlu olacağını belirtti. Diğer yandan daha önceki yıllarda anayasanın ilk 4 maddesinin tartışmaya açıldığını ancak gelinen noktada MHP'nin hassasiyetleri doğrultusunda ilk 4 maddenin mevcut halini koruduğunu dile getirdi.
KOLTUK DEĞNEĞİ ÇIKIŞI
MHP'li Tanrıkulu; “Partimiz kimsenin koltuk değneği olmamıştır. MHP millet yararına olduktan sonra her zaman, her zeminde uzlaşmadan, konuşmadan yana olmuştur. Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını, bu meselenin millî birlik ruhuyla, karşılıklı hoşgörü ve saygı dâhilinde sonuçlandırılmasını arzulamaktayız. İşte bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadelede olduğu gibi, Türkiye'de rejimin yerinden oynayan taşlarını, sarsılan temellerini onarmak, hükûmet tarzını anayasal temele oturtmak için elini demokrasi tuğlasının altına koymuştur. Burada, bir kişi veya grubun çıkarları değil, bütün milletimizin selâmeti, devletimizin bekâsı söz konusudur" dedi.

FOTOĞRAF

Mhp'li Tanrıkulu: Partimiz Kimsenin Koltuk Değneği OlmamıştırMhp'li Tanrıkulu: Partimiz Kimsenin Koltuk Değneği OlmamıştırMhp'li Tanrıkulu: Partimiz Kimsenin Koltuk Değneği Olmamıştır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler