AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, eski MHP Genel Başkan Yardımcılarından Adana Milletvekili Recai Yıldırım ile Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu'na ait olduğu öne sürülen görüntülerin 27 Nisan'da internet ortamında yayınlanmasının ardından Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, 12. Sulh Ceza Mahkemesi de görüntülerin yer aldığı 21 web sitesindeki içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesine karar verdi.
Mahkeme kararının ardından TİB uzmanları, görüntülerin yer aldığı 18 internet sitesindeki görüntü içeriklerini "uyar-kaldır" yöntemiyle kaldırırken, uyarılara rağmen söz konusu görüntüleri yayınlamaya devam eden 3 internet sitesine erişim engellendi.
Yeni görüntüler de TİB'in takibinde
Bu arada Yıldırım ve Çobanoğlu'na ait olduğu öne sürülen internet ortamındaki yeni görüntüler için de TİB resen çalışma başlattı.
TİB uzmanları, 2 Mayıs'ta bazı internet sitelerinde yayınlanan görüntü içeriklerinin web sitelerinden çıkarılması için "uyar-kaldır" yöntemi ile girişimlerde bulundu.
İnternet sitelerinden içerik çıkartılmadıkça sadece erişimi engellemenin etkili bir yöntem olmadığını bildiren bilişim uzmanları, alternatif yollardan (DNS değişikliği, proxy, tunnel gibi) aynı içeriğe ulaşılabildiğini ve bu nedenle içerik çıkartılmasının daha etkili bir işlem olduğunu bildirdi.
27 Nisan'da bazı internet sitelerinde yer alan "gizli kamera" görüntüleri üzerine, Adana Milletvekili Recai Yıldırım ile Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla partideki görevlerinden istifa etmişti.
Yıldırım'ın avukatı Halil Öztürk de söz konusu görüntülerin yayımlandığı internet sitelerine erişimin engellenmesi talebiyle mahkemeye başvurmuş, Ankara 12. Sulh Ceza Mahkemesi de internet sitelerindeki görüntülerle ilgili linklere erişimin engellenmesine karar vermişti.