SPOR

Microsoft yöneticisinden Fenerbahçe mesajı

Microsoft Başkan Yardımcısı Arciniega, Fenerbahçe’yi tebrik etti ve ekledi: "Teknoloji tutkusu aynı ‘futbol’ gibi"...

Microsoft yöneticisinden Fenerbahçe mesajı

Dünyanın en büyük bilişim şirketlerinden biri olan Microsoft’un Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, Latin Amerika ve Türkiye’deki futbol tutkusunu örnek göstererek, “Teknoloji ile tutku arasında da aynı futbol gibi bir bağ var” dedi.

Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, teknoloji ile tutku arasında önemli bir bağ olduğunu ve bunun futbol tutkusuna benzediğini belirtti. Turkcell Teknoloji Zirvesi’nin ana konuşmacılarından biri olan Arciniega, konuşmasına Türkiye’deki futbol tutkusuyla kendi memleketi olan Latin Amerika’daki futbol tutkusunu karşılaştırarak başladı. Seyirciler arasında üç büyük taraflarının sayısını alkışlarla ölçen Arciniega, geçen haftasonu Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe’yi tebrik ederek, “En son teknolojiler ve son uygulamalar dünyanın her yerinden çıkabiliyor. Teknoloji artık bir anahtar. Kendimizi bu anahtarla yenilememiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAYA HAREKET KATILACAK

Gelecek dönemde öne çıkacak trendlerin mobil iletişim, sosyal medya, bulut bilişim ve big data (büyük veri) analizi olacağını kaydeden Arciniega, bu dört trendin müşterilerle olan ilişkileri değiştireceğini öne sürdü. Turkcell’in bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Teknoloji Zirvesi’ne konuşan Arciniega, “2016’ya kadar 1 milyar kişinin akıllı telefon ve tabletlerle erişimi sağlanacak. Dünya nüfusunun üçte biri şu anda internete dokunuyor. Artık şirketlerin sektörü ne olursa olursan teknoloji sayesinde tüm dünyaya hitap edebiliyor. Kendi sektörümüz içinde ve sektörler arasında rekabet artıyor. 2015 yılında kadar mobil işgücü 1.4 milyara ulaşacak. Bilgiye erişim sağlamak gerekiyor. Gelişen mobil teknolojilerle artık hareket halinde veya evde de çalışabilir noktaya gelindi. İnovasyonun sekteye uğramaması için gelecek dönemde işbirliğinin önemi artacak” diye konuştu.

İNTERNETİN KOPYASINI ALIYORUZ

Microsoft’un da doğrultusunda değiştiğini ifade eden Arciniega, yeni trendlere yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi. Arciniega, 240’tan fazla cihazda Windows 8’in çalıştığını hatırlarak, dünyadaki her 7 kişiden birinin Microsoft Office kullanıdığını ve telefon trafiğinin üçte birinin Skype’tan yapıldığını söyledi. Arciniega, “Hareket sensörü Kinect artık farklı sektörlerde kullanılmaya başlandı ve bu sayede 24 milyon sensör satışı gerçekleştirdik. Yamme’ın 7 milyondan fazla kullanıcısı var. Oyun konsolu Xbox’tan ise 76 milyon adet satıldı. Windows Azur platformumuzn da 250 bin müşterimiz var. Hergün internetin bir kopyasını alıyoruz” dedi.

Havada, hafif çantalarla 13 milyon dolar tasarruf

İş ortakları arasında yer alan ABD’li havayolu şirketi Delta Havayolları’nda yapılan çalışmalara değinen Arciniega, 19 bin hostese verilen Windows Phone 8 işletim sistemli akıllı telefonlarla şirketin operasyonlarını artık daha verimli sürdürdüğünü belirtti. Arciniega, “Akıllı telefonlara eklenen kredi kartı okuyucusuyla yolcular artık alışverişlerini hosteslerin elinde akıllı telefonlarla yapabiliyor” dedi. Arciniega, Delta Havayolları’nda bulunan 11 bin pilotun taşıdığı 15 kiloluk uçuş çantalarını Windows 8’li tabletlerle değiştirildiğini ifade ederek, uçağın hafiflemesiyle beraber Delta Havayolları’nın, yılda 13 milyon dolar tasarruf ettiğini kaydetti.

Yeni dünyayı doğru okuyan kazanacak

Turkcell Teknoloji Zirvesinin ana konuşmacılarından biri olan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, içinde bulunduğumuz 50 yıllık dönemin insanlık tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak şirketler açısından yeni dünyayı doğru okumanın önemine dikkat çekti. Ciliv, “Yeni dünyanın belki de en önemli olayı mobil internetin insanlığa etkisi. Bilgiye ulaşmak çok önemli. Teknoloji devriminin geliştirdiği bu yeni dünyada kurum ve şirketlere çok önemli görevler düşüyor. Teknoloji ve inovasyonla farklılaşmak kilit önem taşıyor. Bu yeni dünyayı iyi okuyanlar hızla yükselebiliyor, okuyamayanlar ise yok oluyor. Bugün artık her yer ofis haline geldi, akıllı telefonlar yeni iş bilgisayarlarımız. Bu nedenle şirketlerin, kritik işleri ve uygulamaları için üstün network platformuna ihtiyacı var. Network kesilince bilişim duruyor, bulut duruyor, M2M duruyor” dedi. 

İÇERİĞE GÖRE TRAFİK

Turkcell takımı olarak tüm müşterilerimize güçlü, çevik ve akıllı network ayrıcalığını sunduklarını dile getiren Ciliv, yeni network’e, yani fiber ve mobil entegrasyonuna yaptıkları yatırım sayesinde kapsama, kalite ve hızda güçlü hizmet sunduklarını ifade etti. Ciliv, “Seyyar istasyonlarımız, proaktif hazırlıklarımız ve afet-acil durum yönetimi konusundaki uzman ekibimizle çevik bir network deneyimi yaşatıyoruz. Network’ümüzü cihaza göre optimizasyon gerçekleştirerek, trafiği içeriğe göre yöneterek akıllı hale getiriyoruz. Başlattığımız İş’te Teknoloji Hamlesi ile, şirketlerin işlerine odaklanmalarını, teknolojiyle inovasyonu yakalamalarını hedefliyoruz. Elinizdeki en büyük kaynak bilgi ve teknoloji ile inovasyon. Turkcell olarak bizim odak noktamız inovasyon. Bunu siz de yaptığınız zaman, inovasyonu odağınıza aldığınız zaman başarı sizden kaçamaz” şeklinde konuştu.

Akıllı fare kapanı

Zirvenin düzenlediği Haliç Kongre Merkezi’nde konuşmacıların yanı sıra fuaye alanı da dikkat çekti. Akıllı fare kapanı, sim kartlı otomat makineleri, Akıllı Bahçe projesi, sokak aydınlatması ve enerji yönetimi sunumları, reaktif enerji servisi sunumu, Turkcell Connected Car Platform ve M2M teknolojisine sahip Kırcı jeneratörleri sergilendi. Bunun yanı sıra 4G olarak adlandırılan ‘LTE’ teknolojisiyle 150 Mbps’e varan bağlantı test edildi.

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler